Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Μάτωσαν...και θα ματώσουν



Πάλι καλά που υπάρχουν και οι ...Αμερικανοί και μαθαίνει κανείς τι έκαναν τόσα χρόνια, με όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις, τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετείχαν στις αποστολές του ΝΑΤΟ. Ο λόγος για τα όσα είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ν. Δένδια ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντ. Μπλίνκεν, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως τη «βαθιά ευγνωμοσύνη» της χώρας του για το γεγονός ότι «η Ελλάδα είναι ένας τόσο ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος για εμάς, ειδικά στο Αφγανιστάν, όπου οι ελληνικές Δυνάμεις πολέμησαν γενναία». 
Κι εμείς που νομίζαμε - με βάση κι όσα έλεγαν τόσα χρόνια τα αστικά επιτελεία - ότι στο Αφγανιστάν τα ελληνικά στρατεύματα «προωθούσαν την ασφάλεια και τη σταθερότητα» ...περνώντας τις γιαγιάδες απέναντι στο δρόμο και δίνοντας γλειφιτζούρια στα παιδιά. 

Αλλά μήπως τα ίδια δεν έλεγαν και όλες οι κυβερνήσεις για τα «πυρηνικά που δεν υπήρχαν» στον Αραξο και μετά από χρόνια αποκάλυπταν ότι μετακινήθηκαν από εκεί, με τη βάση να παραμένει σε ετοιμότητα για την εκ νέου υποδοχή τους, αν και όταν χρειαστεί; Τόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» όλων τους και τα παραμύθια ότι η εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ διασφαλίζει τη σταθερότητα, ή ότι στις αποστολές εκτός συνόρων τα ελληνικά στρατεύματα δεν κινδυνεύουν, αφού δεν εμπλέκονται τάχα σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Το βασικό είναι ότι όλα αυτά αποτελούν «εικόνες απ' το μέλλον» των αποστολών που «τρέχουν» ήδη με τους «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία και συνολικά στον Περσικό, αυτών που σχεδιάζονται στο Μάλι, στο πλευρό των Γάλλων και της επέμβασής τους εκεί, ανοίγοντας την πόρτα σε νέους, τεράστιους κινδύνους. 

Σε ανύποπτο άλλωστε χρόνο, ήδη από τον Νοέμβρη του 2019, ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, έχοντας στο πλευρό του τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, διαβεβαίωνε ότι «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»! 

«Εικόνες από το μέλλον», όμως, είναι κι αυτές από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, που δείχνουν το πού μπορούν να καταλήξουν οι «πιστοί σύμμαχοι» Αμερικανών και λοιπών ιμπεριαλιστών, στο πλαίσιο της συνεχούς αναδιάταξης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και συμμαχιών.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου