Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Νεκροί δυο Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών «για ασήμαντη αιτία»! Να αναχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία οι Έλληνες πολίτες

Κόσμος




Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία από πυρά στρατιωτών.

Τον θάνατο των δύο ομογενών ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δίνοντας τις παρακάτω πληροφορίες:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία. Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

Είναι προφανές ότι χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό αλλά και την «ασήμαντη αιτία». 
Πηγή:imerodromos

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Να αναχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία οι Έλληνες πολίτες
Αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας

«Συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα» αναφέρει ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία. Επίσης για τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν στην χώρα «το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα. Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου έχει μειωθεί στο απαραίτητο.Παράλληλα θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.

Τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Κίεβο είναι τα ακόλουθα:Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453.»

  Πηγή:902



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου