Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Συμβουλές αρίστων: Να κρατάμε μικρό καλάθι στα ψώνια μας και να κλείνουμε το θερμοσίφωνα...

Λίλα Μήτσουρα




Θεόδωρος Σκυλακάκης,αναπληρωτής υπουργός οικονομικών στη παρούσα κυβέρνηση:

« κακώς οι Έλληνες "κλαίγονται" για την αύξηση στη τιμή των καυσίμων, αφού όποιος έχει αυτοκίνητο σ' αυτή την χώρα είναι πλούσιος.»

Κώστας Σκρέκας, υπουργός ενέργειας στη παρούσα κυβέρνηση:

"Η προσπάθεια πρέπει να είναι η εξοικονόμηση. Δεν ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα και ένα φως ανοιχτό. Όλα αυτά κοστίζουν στην τσέπη. Όλοι το ζούμε στο σπίτι αυτό"

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός ανάπτυξης:

«Φτάνει, φτάνει δεν θέλω άλλη μιζέρια, τη βαρέθηκα! Η μιζέρια κάνει κακό στην Ελλάδα, βλάπτει την πατρίδα η μιζέρια»

Κυριάκος Μητσοτάκης
, πρωθυπουργός της Ελλάδας στη παρούσα κυβέρνηση:

«Κάποια στιγμή θα τελειώσει ο χειμώνας οπότε θα γλυτώσουμε τουλάχιστον από την επιβάρυνση του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά το ηλεκτρικό θα εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα».

Στέλιος Πέτσας,αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών στην παρούσα κυβέρνηση:

«Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και να κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό όλοι μας»

Απίστευτες ατάκες αρίστων κυβερνητικών για την ακρίβεια που βιώνει ο λαουτζίκος.

Ατάκες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και λέγονται από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι θα πει να ζεις με έναν μισθουλάκο και με αυτόν να πρέπει να ζήσεις την οικογένειά σου, να την ζεστάνεις, να ταΐσεις τα παιδιά σου, λες και κάθε μέρα στο παρελθόν μεγάλωναν με πανάκριβα φιλέτα και χαβιάρι.

Ατάκες που λέγονται με άνεση από ανθρώπους που δεν έχουν πεινάσει ή κρυώσει ποτέ τους ,για να δείξουν δήθεν ότι νιώθουν τον απλό άνθρωπο.

Ατάκες που λέγονται γιατί κανείς τους δεν έβαλε μια σόμπα για να ζεσταθεί αυτός και τα παιδιά του και που στο τέλος καίγονται είτε από την ακρίβεια του ρεύματος είτε κανονικά…

Τι είναι αυτό που κάνουν; Πώς να το γράψω;

Εμπαιγμός;

Κοροϊδία;

Χλευασμός;

Όχι είναι απλά αριστεία που μεγάλωσε στα πούπουλα και που συνεχίζει να ζει στις πλάτες μας, με παχυλούς μισθούς, που τα έχουν όλα πληρωμένα, για την ακρίβεια εμείς τους τα έχουμε όλα πληρωμένα, εμείς τους πληρώνουμε για να μας «την λένε» κιόλας που λέει ο λαός.

Αυτός ο λαός που τελικά μάλλον έχει μπερδέψει την ανοχή με την αντοχή.

Μια χούφτα άριστοι,που ζουν πλουσιοπάροχα δίνουν συμβουλές σε έναν λαό που βγάζει την κάθε του μέρα με το ζόρι. Που μετράει τα κέρματα για να πάρει έστω και τα βασικά για το ψωμί του, ένα γάλα και μια φρατζόλα ψωμί ,ένα πακέτο μακαρόνια και λίγο τυρί για να νιώσει πώς κάτι έφαγε.

Συμβουλεύουν με υφάκι χιλίων καρδιναλίων έναν λαό που κοιμάται αγκαλιά στο κρεββάτι για να ζεσταθεί μαζί με τα παιδιά του και κάποιος σκατόψυχος τους σκοτώνει χαλαρά γιατί χρωστούσαν τα ενοίκια.

Ένα μάτσο ανθρωπάκια σε πανάκριβα κουστούμια δίνουν συμβουλές επιβίωσης σε έναν λαό που δεν τολμά να αρρωστήσει γιατί έκαναν την υγεία πανάκριβη.

Άχρηστοι άνθρωποι ακριβοπληρωμένοι κιόλας που στις κακοκαιρίες απλά κλείνουν τους δρόμους γιατί είναι ανίκανοι να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται για να κάνουν!

Ας υποθέσουμε τώρα,πως αυτοί οι άριστοι ήταν στελέχη μιας ιδιωτικής επιχείρησης,τι λέτε πως θα έκαναν τα αφεντικά; θα συνέχιζαν να τους πληρώνουν για να καταστρέφουν την επιχείρηση ελεύθερα;;;

Για πείτε…

Ένα μάτσο δήθεν άριστοι, που σου λένε τι θα φας ,πως θα φας, πως θα ντυθείς, αν θα κάνεις μπάνιο, αν θα ανάψεις φως, αν θα ανάψεις σόμπα, ενώ την ίδια στιγμή στις βίλες τους δεν λείπει τίποτα, απολύτως τίποτα!

Ένα μάτσο άχρηστοι που ξεπουλάνε την χώρα τους για να γεμίσουν τις τσέπες τους και που ποτέ δεν αγανάκτησαν, δεν βαρυγκόμησαν, δεν ζορίστηκαν, για να πληρώσουν λογαριασμούς της καθημερινότητας.

Και γιατί να βαρυγκομήσουν θα μου πεις, αυτοί πληρώνουν;

Όχι βέβαια! Εμείς τους πληρώνουμε τα πάντα και πανάκριβα μάλιστα για να έρχονται να μας λένε τώρα ατάκες για να μας πείσουν ότι μας νιώθουν.

Εμείς πληρώνουμε τους δήμιους μας!

Αυτοί οι «άνθρωποι» έρχονται να μου κάνουν μάθημα πώς θα ζήσω εγώ με τις πενταροδεκάρες και να βάλω πλάτη σε ένα κράτος που ταίζει μια χούφτα χαραμοφάηδες!

Να βάλω πλάτη για να μου κουνάνε το δάχτυλο και να μου λένε «Βοήθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω» και να με μαλώνουν γιατί μιζεριάζω και δεν το αντέχουν,βαρέθηκαν λέει, γιατί καταστρέφω την πατρίδα!!!

Εγώ και συ καταστρέφουμε την πατρίδα, όχι αυτοί! Το δικό μας άααχ καταστρέφει και όχι οι δικές τους πράξεις!
Να φοβάστε κύριοι άχρηστοι όταν το αααχ ακουστεί από το δικό σας στόμα συνοδευμένο με το βαχ και πυξ λαξ.

Ένα μάτσο τεμπέληδες χαρομοφάηδες με συμβουλεύουν γιατί με νοιάζονται!!

«Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι»,δηλαδή…

Τελικά δεν σκοτώνει μόνο ο πόλεμος.

Σκοτώνει και η ακρίβεια

Σκοτώνει και η απανθρωπιά

Σκοτώνουν τελικά και οι επιλογές μας.





Λίλα Μήτσουρα: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου