Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Κελεπούρι

Ελλάδα


Ενας από τους πιο χρυσοφόρους δρόμους της Ευρώπης θεωρείται η Αττική Οδός, που βρίσκεται στο στόχαστρο ισχυρών επενδυτικών ομίλων, καθώς τους επόμενους μήνες θα επιλεγεί ο νέος ανάδοχος για την εκμετάλλευσή της. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στο φάκελο παραχώρησης, την τελευταία 15ετία τα έσοδα της Αττικής Οδού ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ από τα ληστρικά διόδια και τα καθαρά κέρδη της ανάδοχου εταιρείας ήταν πάνω από 700 εκατ. ευρώ. 

Αυτό σημαίνει ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι και άλλοι βιοπαλαιστές που διασχίζουν καθημερινά τον ιδιωτικό δρόμο «τάισαν» τον ιδιοκτήτη του με διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη, τα οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει τώρα ως δέλεαρ και για άλλους μονοπωλιακούς ομίλους που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τη νέα σύμβαση παραχώρησης. 

Και πώς να μη βλέπουν σαν «κελεπούρι» την Αττική Οδό, αφού βρέξει - χιονίσει, δεν πρόκειται να χάσει την πελατεία της, καθώς είναι ο μοναδικός διαθέσιμος δρόμος για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά από και προς τις δουλειές τους. Σ' αυτόν τον πανάκριβο δρόμο, η ταλαιπωρία «πάει σύννεφο» κάθε πρωί με το μποτιλιάρισμα, ενώ τον χειμώνα που μας πέρασε, χιλιάδες οδηγοί είχαν την εμπειρία της ...άμεσης εξυπηρέτησης στον χιονιά, περνώντας μέχρι και 24 ώρες εγκλωβισμένοι στην παγωνιά! 

Στις σημερινές συνθήκες της ακρίβειας, το καθημερινό έξοδο των διοδίων στους ιδιωτικούς δρόμους είναι βραχνάς «επί δύο» για τη λαϊκή οικογένεια. Γίνεται έτσι πιο επιτακτικό το αίτημα να σταματήσει τώρα κάθε επιχειρηματική εκμετάλλευση των δρόμων και άλλων υποδομών, να καταργηθούν τα διόδια, να απολαμβάνει ο λαός ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο, χωρίς χαράτσια για τα κέρδη των ομίλων.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου