Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Πεθαίνοντας ελεγχόμενα...και οργανωμένα




«Ο Τάκης, νεοφερμένο μέλος (...) παίρνει τη θέση του ενώ ο νοσηλευτής τραβά το παραβάν και τον βοηθά τοποθετώντας μπροστά του το ατομικό σετ ασφαλούς χρήσης. Λάστιχο για την περίδεση, σύριγγα ινσουλίνης, ένα φίλτρο που απομονώνει τα στερεά της δόσης, βραστηράκι, κιτρικό οξύ και νερό για τη διάλυση της ουσίας, τσιρότο και μαντηλάκι για την αντισηψία. Είκοσι λεπτά μετά, το παραβάν ανοίγει και ο νοσηλευτής επιστρέφει με το σκάνερ φλεβών, ένα μηχάνημα αξίας 3.000 ευρώ που φωτίζει με υπέρυθρες τη ροή της φλέβας για να διευκολύνει κάπως την κατάσταση».
Αυτό το ανατριχιαστικό ρεπορτάζ από τη λειτουργία του πρώτου χώρου εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών δημοσίευσαν χτες τα «Νέα». Αυτό το ανοσιούργημα είναι η «προοδευτική» και «σύγχρονη» πολιτική του αστικού κράτους, της ΕΕ, της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, σε σχέση με τα ναρκωτικά, η περιβόητη «μείωση της βλάβης» και «διαχείριση» του προβλήματος, που καταλήγει στη συντήρηση και διαιώνισή του.

Αντί για «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης, αντί για το δικαίωμα των χρηστών να ξανακερδίσουν τη ζωή τους, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι που βρέθηκαν στην ίδια θέση, το κράτος παρέχει χώρους για να μην «δυσφημούν» το «τουριστικό προϊόν» της πόλης, να πεθαίνουν ελεγχόμενα, «οργανωμένα» και λίγο - λίγο. Τους εφοδιάζει με μηχανήματα που καταγράφουν το «δηλητήριο στη φλέβα», με χώρους άτυπης νομιμοποίησης της χρήσης και του κερδοφόρου εμπορίου ναρκωτικών. Αντί για υποδομές, προσωπικό, κονδύλια για την πρόληψη, για την επιστημονική στήριξη και βοήθεια, αντί για χώρους και υποδομές για «ζωή ολόκληρη» με αξίες και ιδανικά, τους δίνει χώρους «επιστημονικά οργανωμένους» για την αναπαραγωγή της σαπίλας ενός κοινωνικού συστήματος σε αποσύνθεση, που το μόνο που έχει να «δώσει» είναι εκμετάλλευση, πολέμους και αδιέξοδα. Για να επιβεβαιώνουν όλοι αυτοί πως «η πραγματική διέξοδος δεν βρίσκεται στη φυγή, αλλά στην ανατροπή» του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, στον οργανωμένο αγώνα για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου