Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Τι σόι Μωυσής είναι, αν δεν γνώριζε για τις παρακολουθήσεις;

Παναγιώτης ΚολέληςΑπό τη στιγμή που μαθεύτηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών και ακολούθησαν οι παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, και του Γενικού Γραμματέα και ανιψιού του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μας πείσει πως δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα.

Παρότι από το 2019 η ΕΥΠ υπάγεται απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εντολές τις οποίες έπαιρνε, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να υιοθετήσει το συγκεκριμένο επιχείρημα, πιστεύοντας πως θα τον βοηθήσει να αποποιηθεί από πάνω του τις ευθύνες και να τη βγάλει καθαρή.

Στην προσπάθειά του αυτή δεν είναι μόνος του, αφού έχει επιστρατεύσει σύσσωμα εκείνα τα «αντικειμενικά» και «αδέκαστα» ΜΜΕ, που κατά καιρούς τον έχουν παρουσιάσει ως Τσόρτσιλ, Μωυσή, ακόμα και Ηρακλή, φιλοτεχνώντας του την εικόνα ενός ιδιαίτερα χαρισματικού ηγέτη.

Αυτά τα ΜΜΕ έχουν αναλάβει κι αυτή τη φορά να κάνουν τη βρωμοδουλειά, είτε υποβαθμίζοντας το ζήτημα είτε αποσυνδέοντάς το από το στενό κυβερνητικό πυρήνα, ώστε το κυβερνών κόμμα, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά, να μη χάσουν πολιτικό κεφάλαιο, ειδικά από τη στιγμή που η κοινωνία έχει αρχίσει να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Πώς γίνεται, όμως, κάποιος που συνδυάζει χαρακτηριστικά και ικανότητες από τον Τσόρτσιλ, τον Μωυσή και τον Ηρακλή να μη γνώριζε τίποτα; Να είχε παντελή άγνοια για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη; Αν περιμένουμε (σοβαρές) απαντήσεις από τα ΜΜΕ, που λιβανίζουν όλη τη μέρα το έργο του πρωθυπουργού, καλό είναι να θυμόμαστε πως η Ελλάδα, στην ελευθερία του τύπου, καταλαμβάνει την τελευταία θέση στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τώρα τον κ. Μητσοτάκη, μην περιμένετε να παραιτηθεί ή να αναλάβει οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη. «Εξαπατημένος» θα το παίξει, όπως η κα. Μενδώνη στην περίπτωση του Λιγνάδη, ευελπιστώντας πως τα Αυγουστιάτικα μπάνια του λαού και η καλοκαιρινή ραστώνη θα βοηθήσουν με τη σειρά τους ώστε να ξεθυμάνει το θέμα. 

Πηγή:imerodromos.gr


Η Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου