Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Όλοι στις 7 μ.μ. στο υπ. Οικονομικών και στην πορεία στο υπ. Εσωτερικών Όλοι στους δρόμους, ξεσηκωμός για να μην πληρώσει ο λαός ξανά τα σπασμένα

Ελλάδα


Mήνυμα κλιμάκωσης της πάλης και απεργιακού ξεσηκωμού για το επόμενο διάστημα στέλνουν οι σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Εργατικά σωματεία, ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων, άλλοι μαζικοί φορείς διατρανώνουν με τις συγκεντρώσεις τους αυτό που ο λαός βιώνει ασφυκτιώντας λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων σε όλα τα βασικά αγαθά: «Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα».

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική της εξαθλίωσης οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιπαρατάσσουν τις απαιτήσεις τους για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Επίσης, μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα, διαγραφή των χρεών. Για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

Εργατικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σύλλογοι Αυτοαπασχολούμενων, άλλοι μαζικοί φορείς της Αττικής καλούν σε μαζική συμμετοχή σήμερα στις 7 το απόγευμα, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, τονίζοντας ότι «τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!».Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα. Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα» τονίζουν τα Σωματεία και παράλληλα απαντούν και καταδικάζουν την πρόκληση του αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα, ο οποίος δήλωσε ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Το κάλεσμα υπογράφουν μέχρι στιγμής:

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή. Τα Συνδικάτα Οικοδόμων, ΟΤΑ Αττικής, Τύπου και Χάρτου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Φαρμάκου, Μετάλλου. Οι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων, Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνικών δήμου Πειραιά. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά. Τα Σωματεία Χρηματοπιστωτικού, Νοσοκομείου «Θριάσιο», Ενέργειας, δήμου Ηλιούπολης, «Mellon», «Nexi» (πρώην «First Data»), Εκτακτου Προσωπικού υπουργείου Πολιτισμού. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών. Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών. Ακόμα, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα.

Επίσης, κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, με την τελευταία να δίνει σημείο προσυγκέντρωσης στις 6.30 μ.μ. στη διασταύρωση των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου.

Ακόμα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Τοπογράφων και Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ΠΑΠΕΙ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, Μηχανικών και ΣΔΟΚΕ του ΠΑΔΑ, οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ και ΝΦΕΕΜΠ και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που καλούν σε προσυγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 6 μ.μ.
Λεωφορεία για την κινητοποίηση

Για την κινητοποίηση, σωματεία και φορείς δρομολογούν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν ως εξής: 

  • Στις 17.45 από Κακλαμανάκη 21, Ολυμπιακό Χωριό.
  • Στις 18.00 από πλατεία Καράβου, Μενίδι.
  • Στις 18.00 από το δημοτικό πάρκινγκ, Ελευσίνα.
  • Στις 18.15 από την Τριγωνική Πλατεία, Κόκκινο Μύλο. 

Πηγή:902.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου