Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Ο «πυροσβέστης» Αλέξης Τσίπρας…

Ελλάδα


Τη στιγμή που, με αφορμή τις φοιτητικές κινητοποιήσεις για την είσοδο της αστυνομίας μέσα στις σχολές, οι δυνάμεις καταστολής και η κυβέρνηση κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους ενάντια στη νεολαία, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ρόλο …«πυροσβέστη» των φοιτητικών αντιδράσεων, να συμβουλεύσει τους νέους «να μην απαντήσουν στην ένταση με ένταση» και να περιμένουν τις εκλογές... Κοινώς, τα κεφάλια μέσα!

Επειδή, λοιπόν, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις σχολές είναι είδος προς εξαφάνιση και σε λίγο θα τους βλέπουμε μόνο σε ντοκιμαντέρ του National Geographic, ίσως πρέπει να ενημερώσουμε για το εξής: Η αποφασιστικότητα, τα αντανακλαστικά και η θαρραλέα απάντηση των φοιτητών απέναντι σε κάθε είδους «ένταση», που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση, είναι αυτή που έχει κρατήσει την αστυνομία έξω από τις σχολές. Οι μεγάλοι φοιτητικοί και νεολαιίστικοι αγώνες είναι μαζικοί και πετυχημένοι, γιατί δε μετράνε «κουκιά» για υπουργικές καρέκλες. Γι’ αυτό, η πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από χυδαία είναι και αποκαλυπτική για τις πραγματικές προθέσεις του.

Ο κυνισμός της κυβέρνησης για τον «δύσκολο χειμώνα» που έρχεται, φαίνεται κουμπώνει τέλεια με τον κυνικό τρόπο με τον οποίο επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ενσωματώσει ένα ολόκληρο κίνημα, για να εξυπηρετήσει τον σκοπό της κυβερνητικής εναλλαγής, να το «ποτίσει» με εκλογικές αυταπάτες και να ανακόψει τον ριζοσπαστισμό των νέων ανθρώπων που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και αντιλαμβάνονται τα όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα ενός συστήματος, που υπηρετούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμόμαστε, βέβαια, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συνετίσει για το πώς θα πρέπει να διεξάγεται ένας αγώνας. Η περίοδος που χαρακτήριζε «εξαλλοσύνες» τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών δεν είναι μακριά. Φαίνεται το χούι του καλού παιδιού της ταξικής ειρήνης δεν κόβεται εύκολα, ειδικά άμα σου τρέχουν τα σάλια για υπουργικούς θώκους και ξέρεις ότι ο υπαίτιος για τις επόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις θα είναι η πολιτική που υπηρετείς.

Συνεπώς, οι συμβουλές από ανύπαρκτους και σεσημασμένους «πυροσβέστες της έντασης» επιστρέφονται ως απαράδεκτες. Ειδικά, μάλιστα, όταν οι φοιτητές έχουν αποτρέψει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, εκτός άμα τον χαλάει κι αυτό τον κ. Τσίπρα.

Άλλωστε, οι μεν με την άγρια καταστολή και οι δε με τις αυταπάτες και το κάλεσμα σε αναμονή, το ίδιο πράγμα θέλουν να πετύχουν, να προχωράει αυτή η επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική, χωρίς εμπόδια.

Οι νέοι δε χρειάζεται να περιμένουν τίποτα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπούν σε κομπάρσοι, όσο κι αν το θέλουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Ίσα-ίσα πρέπει να γίνει κριτήριο στις πολιτικές επιλογές τους η στάση όσων τους λένε να κάτσουν στ’ αυγά τους! Οφείλουν να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση, για να τους φέρνουν σε δύσκολη θέση. Να ξεγυμνώσουν με τους αγώνες τους τις πραγματικές προθέσεις αυτών που εμφανίζονται ως «φίλοι» και να αναγκάσουν σε αναδίπλωση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Μόνο ένα κίνημα, που θέλει τη νεολαία πρωταγωνίστρια και ασυμβίβαστη, τους φοβίζει, γι’ αυτό αρπάζουν τον κουβά και σπεύδουν να σβήσουν όποια φλόγα ανάβει... Μόνο που η νέα γενιά έχει πείρα και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στον δρόμο που μπορεί να της χαρίσει νίκες χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες και να τους αφήσει με τον «κουβά» και τις νουθεσίες στο χέρι…

Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα ούτε οι αστυνομικές αύρες, που αγόρασε, ούτε οι πυροσβεστικές του δηλώσεις μπορούν να σβήσουν τη φωτιά των φοιτητικών αγώνων για τις σπουδές και τη ζωή που έχουν ανάγκη!

Πηγή:odigitis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου