Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία για την ετοιμότητα της Ρωσίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της με κάθε μέσο

Κόσμος



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 30 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Ο αμερικανικός στρατός δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για την ετοιμότητα της Ρωσίας να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τον λαό της με όλα τα διαθέσιμα μέσα, δήλωσε την Πέμπτη η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Έχουμε σημειώσει ένα άρθρο του Newsweek της 29ης Σεπτεμβρίου, το οποίο παραθέτει δηλώσεις ανώνυμων αξιωματούχων του Πενταγώνου σχετικά με σχέδια απάντησης στην υποθετική χρήση πυρηνικών όπλων από τη χώρα μας. Μεταξύ των τρελλών επιλογών που εξετάζονται υπάρχει ένα λεγόμενο χτύπημα αποκεφαλισμού κατά των στρατιωτικών-πολιτικών της Ρωσίας ηγεσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία.

"Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους παραληρηματικές σκέψεις δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση του αμερικανικού στρατιωτικού κατεστημένου. Διαφορετικά ο κόσμος έχει πλησιάσει ένα πραγματικά επικίνδυνο σημείο και μια κουβανική κρίση πυραύλων 2.0 φαίνεται μεγάλη στον ορίζοντα", αναφέρει η δήλωση.

«Το Υπουργείο Άμυνας δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τον λαό της Ρωσίας με όλα τα οπλικά συστήματα που έχουμε στη διάθεσή μας», πρόσθεσαν Ρώσοι διπλωμάτες. "Ως εκ τούτου, το επικίνδυνο πείραμα σκέψης των Αμερικανών στρατιωτικών σχεδιαστών θα μπορούσε να καταλήξει να κοστίσει ακριβά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οποιαδήποτε στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων θα είχε αναπόφευκτα καταστροφικές συνέπειες.". 

Πηγή:tass.com



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου