Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Λαγωνικά




Εναν νέο μηχανισμό λανσάρει η κυβέρνηση για να ...ξεσκεπάσει όσες επιχειρήσεις δεν αποδίδουν ΦΠΑ, χρησιμοποιώντας παράνομες ή μη συνδεδεμένες ταμειακές μηχανές. Το ...καινοτόμο «όπλο» ακούει στο όνομα «appodixi» και πρόκειται για μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο, με την οποία ο κάτοχος θα «σκανάρει» την απόδειξη για να ελέγξει αν είναι νόμιμη. Αν όχι, θα ενημερώνει την Εφορία (επώνυμα ή ανώνυμα) και στη συνέχεια θα ανταμείβεται από το κράτος με ένα ποσοστό επί του προστίμου που θα επιβάλλεται στον παραβάτη. 

Το κράτος «στρατολογεί» «κυνηγούς κεφαλών» και τους εξοπλίζει με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, στο όνομα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Το δικαιολογεί μάλιστα με το επιχείρημα ότι «όλοι έχουμε υποχρέωση να περιφρουρούμε τα κρατικά έσοδα», από τα οποία υποχρηματοδοτούνται ακόμα και οι πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, για να ξεκοκαλίζουν οι μεγαλοεπιχειρήσεις προνόμια και χρήμα για τη στήριξη των κερδών τους. 

Αλήθεια, όμως: Γιατί δεν καταργούν τις αμέτρητες «νόμιμες» φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι; Γιατί χαρίζουν στους μεγαλοκαρχαρίες τα φορολογικά τους χρέη, την ώρα που ξεπατώνουν στο κυνηγητό όποιον χρωστάει ακόμα και μερικές πενταροδεκάρες; Αντί γι' αυτά, βάζουν τον μεροκαματιάρη βιοπαλαιστή, που πληρώνει το 95% των φόρων, να ξετρυπώνει τη φοροδιαφυγή και μάλιστα επ' αμοιβή! Χώρια που το χρηματικό δέλεαρ για να γίνει κανείς «λαγωνικό» του κράτους δεν απέχει πολύ από το να επεκταθεί και σε άλλες αποστολές, αν ευδοκιμήσει η χαφιέδικη εφαρμογή.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου