Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ενα άλλοθι που βολεύει το κράτος...

Ελλάδα


Αντανακλαστικά

Πάνοπλοι «Ράμπο» της αστυνομίας εισέβαλαν χτες στην παλιά φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου, σε επιχείρηση που έγινε για ναρκωτικά. Επεσαν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρο όπου οι φοιτητές έδιναν μάθημα, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί παρέμειναν στον χώρο, τρομοκρατούσαν, ακόμα και κυνηγούσαν φοιτητές. 

Οι απαράδεκτες και επικίνδυνες αυτές εικόνες γίνεται προσπάθεια να ξεπλυθούν κάτω από τον τίτλο «Αντρο ανομίας η Πολυτεχνειούπολη», που έβαλε στο σχετικό ρεπορτάζ η κρατική τηλεόραση, αναπαράγοντας την ανακοίνωση της αστυνομίας και τη χιλιοπαιγμένη κασέτα της «ανομίας στα πανεπιστήμια»

Ενα άλλοθι που βολεύει το κράτος, τόσο για τη σύσταση και είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας όσο και για την παρουσία πάνοπλων αστυνομικών στους χώρους των ΑΕΙ. 

Τι κι αν οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διαφόρων ύποπτων κυκλωμάτων στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία; Τι κι αν ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μια «δικιά τους» δόκιμη αστυνομικός, που έκανε τον τσιλιαδόρο; Τι άλλο εξυπηρετεί ένα τέτοιο «κασκαντέρικο» σόου με ντάλα ήλιο στα πανεπιστήμια, πέρα από το να φανεί ως «αναγκαία» η παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια; Και πώς αλλιώς να εξηγηθεί αυτή η «ετοιμότητα» των δυνάμεων καταστολής, τη στιγμή που η κυβέρνηση κινεί «γη και ουρανό» για να μπει σε εφαρμογή η πανεπιστημιακή αστυνομία; 

Οι φοιτητές δεν τσιμπάνε, ούτε τρομοκρατούνται. Το απέδειξαν χτες με το μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, θα το φωνάζουν κάθε μέρα στον αγώνα για σπουδές και ζωή με δικαιώματα.



Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου