Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Δεν τσιμπάνε




Με αφορμή τη χτεσινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων, ξαναφούντωσε η άθλια αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα του Ασφαλιστικού και των συντάξεων. 

Τόσο όμως από την ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, όσο και από τις τοποθετήσεις του Αλ. Τσίπρα, ξεχείλισε η κοροϊδία σε βάρος των 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων, αφού η σημερινή ανυπόφορη κατάσταση που βιώνουν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Επί 12 τουλάχιστον χρόνια ο ένας «ράβει» και ο άλλος «κόβει» τις περικοπές των συντάξεων και όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Γι' αυτό άλλωστε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση το 2015, διατήρησε και νομιμοποίησε όλες τις περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια το «τερμάτισε» με τον νόμο Κατρούγκαλου. 

Γι' αυτό στη συνέχεια, όταν η ΝΔ πήρε την κυβερνητική σκυτάλη, επικύρωσε και συνεχίζει να εφαρμόζει τον νόμο Κατρούγκαλου σε όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις του: Περικοπές συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση κρατικής χρηματοδότησης, αναδρομικά. Δεν υπάρχει επίσης καμία ανατροπή στο Ασφαλιστικό που να μην εφαρμόστηκε από όλες τις επόμενες κυβερνήσεις: Από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, της 13ης και 14ης σύνταξης, μέχρι τις συντάξεις χηρείας, τις απαλλαγές στην εργοδοσία και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Κοινωνική Ασφάλιση. 

Οι ψευτοκαβγάδες λοιπόν, που στήνουν κατά καιρούς για τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό, είναι «δόλωμα», μπας και τσιμπήσει κανείς στο αγκίστρι νυν και επίδοξων «σωτήρων». Οι συνταξιούχοι όμως και το οργανωμένο διεκδικητικό τους κίνημα δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Και θα το δείξουν για άλλη μια φορά με το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου