Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Να φάνε...πόρταΕν μέσω κατακραυγής για τους πλειστηριασμούς η κυβέρνηση κάνει την ανήξερη για τις συνέπειες από τον νέο πτωχευτικό νόμο που ψήφισε, συνεχίζοντας το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος των δανειοληπτών. Κι από πάνω παριστάνει τη «γαλαντόμα», με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «εξετάζει σχέδιο στήριξης των ευάλωτων δανειοληπτών» και άλλα τέτοια φούμαρα. Μόνο που ο εν λόγω μηχανισμός βρίσκεται ήδη σε ισχύ (!), ενώ αναφέρεται και στην πρώτη «μεταπρογραμματική» έκθεση της Κομισιόν, που βγήκε μέσα στη βδομάδα. 

Τι λέει εκεί; Οτι «το προσωρινό σχήμα στήριξης για την προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών έχει επίσης τεθεί σε λειτουργία στα μέσα Σεπτεμβρίου» για να «εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση μέχρι η νέα οντότητα (σ.σ. στην οποία θα καταλήγουν τα σπίτια από τους πλειστηριασμούς) να ξεκινήσει τις εργασίες της». Προσθέτει μάλιστα ότι αυτό το καθεστώς θα παρέχει επιδότηση των δανείων «πιστοποιημένων» ευάλωτων οφειλετών, βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα. Ο μηχανισμός «στήριξης», δηλαδή, όχι μόνο δεν προστατεύει ουσιαστικά κανένα λαϊκό σπίτι, αλλά έρχεται να δώσει μια ώρα αρχύτερα τα κλειδιά σε τράπεζες, funds, «Πάτσηδες» και λοιπά «κοράκια», αφού η μεγάλη πλειοψηφία δεν πρόκειται να περάσει κάτω από τον πήχη της ...πιστοποιημένης εξαθλίωσης που θέτουν ως όρο για να επιδοτήσουν προσωρινά μερικές από τις δόσεις των δανείων.

Εκτός από τη ΝΔ, «μάστορας» στην απατεωνιά με τους πλειστηριασμούς υπήρξε και ο ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε φορά που νομοθετούσε ως κυβέρνηση μέτρα ενάντια στη λαϊκή κατοικία (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, θέσπιση «Ιδιώνυμου» κ.ά.), «κότσαρε» από δίπλα και μια εξαγγελία περί δήθεν «προστασίας» της πρώτης κατοικίας για τους πιο ευάλωτους. Αυτά τα κουρέλια «πουλάει» και σήμερα σαν πανοπλία απέναντι στους πλειστηριασμούς, και έχει το θράσος να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι ...ταυτίζεται με τη ΝΔ, επειδή αποκαλύπτει διαχρονικά τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων στην αρπαγή των σπιτιών του λαού! 

Σιγά μην έχασε κανείς την ντροπή για να τη βρουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι! ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με κάτι τέτοια φτηνά κόλπα θα ξελασπώσουν. Η «σκυταλοδρομία» τους στο ξεσπίτωμα του λαού για να θωρακιστούν οι τραπεζικοί όμιλοι, όπως και οι κοινές δεσμεύσεις τους για τη συνέχεια, επιβεβαιώνουν αυτό που αναδείχθηκε περίτρανα τις προηγούμενες μέρες: Τα σπίτια του λαού θα τα σώσει μόνο ο λαός, όχι οι κυβερνητικοί «σωτήρες» που υλοποιούν τη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου.

Πηγή:rizospastis.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου