Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Επιλεκτικά απών



Είναι απ' αυτές τις καταγγελίες που αποκαλύπτουν όλη τη βαρβαρότητα του συστήματος και την αγιάτρευτη σαπίλα του: Δεν έχει περάσει καιρός απ' όταν η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με τη 12χρονη στον Κολωνό συγκλόνιζε την επικαιρότητα. Τα φώτα όμως άρχισαν να σβήνουν (προέκυψαν και άλλα, «φρέσκα» σκάνδαλα) και η ζωή των «πρωταγωνιστών» επέστρεψε στην «κανονικότητα». 

Πρώτα απ' όλα του 12χρονου θύματος, που σύμφωνα με καταγγελίες από τη συνήγορο της οικογένειας, έχει μείνει χωρίς ψυχολογική στήριξη, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων και των αναγνωρίσεων. Η 12χρονη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κλεισμένη στο σπίτι και παρά την εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων, από την αποκάλυψη της υπόθεσης μέχρι σήμερα δεν έχει δεχθεί ουσιαστική βοήθεια από ψυχολόγο ή την κοινωνική πρόνοια. Δεν της παρέχεται επίσης διδασκαλία κατ' οίκον, ώστε του χρόνου να πάει σχολείο. 

Το ίδιο ισχύει και με τα αδέλφια της, που υποφέρουν μαζί της. Το κράτος, που ήταν «επιλεκτικά απών» όταν έπρεπε να προλάβει το «κακό» και να στηρίξει την 12χρονη και την οικογένειά της, την καταδικάζει τώρα να ζει αβοήθητη με τα τραύματά της, στρώνοντας το έδαφος για ένα επόμενο επεισόδιο της τραγωδίας. 

Τι έμεινε από την υπόθεση; Τα κροκοδείλια δάκρυα όλων όσοι βγαίνουν στα κάγκελα κάθε φορά που αποκαλύπτεται ένα έγκλημα, ειδικά όταν αφορά σε παιδιά, δεν σηκώνουν όμως «μύγα στο σπαθί τους», όταν εξωραΐζουν και υπερασπίζονται τον σημερινό καπιταλιστικό βούρκο, που αφήνει απροστάτευτα τα παιδιά απέναντι στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, στην κακοποίηση.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου