Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν χάνουν τη ζωή τους!

Ελλάδα


Τη θλίψη και την οργή τους για το έγκλημα που οδήγησε στον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή και στον τραυματισμό άλλων δύο στο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών εκφράζουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς, καλώντας παράλληλα σε δυνάμωμα της πάλης «για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τη ζωή και το μέλλον τους!».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» τονίζει ότι «αυτό που συνέβη τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, αλλά και κάθε άλλο περιστατικό όπου από "θαύμα" μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν γλιτώσει τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα μας έχει εξοργίσει, μας έχει συγκλονίσει και είναι αποτέλεσμα της κρατικής αναλγησίας, της εγκληματικής πολιτικής που έχει κυριολεκτικά παραδώσει τα σχολεία στην "τύχη" τους με υποχρηματοδότηση, με ελλείψεις ακόμα και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας και ασφάλειας».

«Η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και η δημοτική αρχή οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεσα εξηγήσεις», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» και καλεί «κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ και δημοτικές αρχές σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας να κάνουν έλεγχο και ουσιαστικές συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια, για να μην έχουμε κι άλλα!».

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών καλούν την Πέμπτη 15 του Δεκέμβρη στην απεργιακή κινητοποίηση ΔΟΕ - ΟΛΜΕ και στη συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 12 μ. στα Προπύλαια και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπ. Οικονομικών.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Λέσβου καλεί την κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και τη δημοτική αρχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεσα εξηγήσεις. Να σταματήσουν το πινγκ – πονγκ της μετάθεσης ευθυνών.

«Δεν θα σωπάσουμε μπροστά στη βαρβαρότητα και το έγκλημα. Δυναμώνουμε την πάλη για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τη ζωή και το μέλλον τους», σημειώνει και καλεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν την Πέμπτη 15 του Δεκέμβρη οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα!

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας
σημειώνει ότι «πρέπει να αναδειχθεί και ο κύριος υπεύθυνος που δημιουργεί τις συνθήκες για τέτοιου είδους τραγωδίες. Να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος. Και ένοχοι υπάρχουν και υπεύθυνοι. Είναι η εγκληματική πολιτική της υποχρηματοδότησης στην Παιδεία συνολικά και σε σχέση με τα κτίρια, που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα».

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας και Θάσου.

Πηγή:902.gr


Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου