Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Έλον Μασκ: «Δεν πληρώνει» τις οφειλές του ο κροίσος – Μήνυση κατά του Twitter για απλήρωτα ενοίκια

Κόσμος


Μήνυση κατά του Twitter κατέθεσε ο ιδιοκτήτης των γραφείων του μέσου στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς σύμφωνα με το CBS, δεν έχει καταβάλλει ενοίκια ύψους 136.260 δολαρίων.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ειδοποιήθηκε ότι θα αθετούσε τη μίσθωση του 30ου ορόφου του κτηρίου Χάρτφορντ, που βρίσκεται στην οδό Καλιφόρνιας 650 στο Σαν Φρανσίσκο, εάν δεν πλήρωνε το οφειλόμενο ενοίκιο εντός πέντε ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, κατατέθηκε μια καταγγελία κατά του Twitter για μη συμμόρφωση με την εντολή, όπως αναφέρει το The Verge.

Οι μη πληρωμές ενοικίων ακολουθούν αναφορές του περασμένου μήνα που έλεγαν ότι το Twitter σταμάτησε να πληρώνει ενοίκια σε όλα τα παγκόσμια γραφεία του «για εβδομάδες», καθώς ο Μασκ επιβάλλει μέτρα μείωσης του κόστους.

Η εταιρεία έχει επίσης σταματήσει να πληρώνει ενοίκιο στο γραφείο της στο Σιάτλ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει έξωση.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει ξεφορτωθεί ακόμη και το προσωπικό καθαριότητας στα γραφεία του Twitter στη Νέα Υόρκη και ακύρωσε την υπηρεσία καθαρισμού στα κεντρικά γραφεία του Σαν Φρανσίσκο νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού απεργούσαν για μια καλύτερη συμφωνία.

Ως αποτέλεσμα, οι υπάλληλοι του Twitter έπρεπε να φέρουν το δικό τους χαρτί υγείας στη δουλειά καθώς ο Μασκ συνεχίζει να «περικόπτει το κόστος σαν τρελός».

Το Twitter του Μασκ έχασε τις πληρωμές ενοικίων στο γραφείο του Σαν Φρανσίσκο, το οποίο έκλεισε τέσσερις από τους ορόφους του και μετέφερε όλο το προσωπικό σε δύο ορόφους.

Άτομα που γνωρίζουν την κίνηση είπαν στους New York Times ότι το γραφείο της Καλιφόρνια ήταν σε «αταξία».

«Με τους ανθρώπους να βρίσκονται σε πιο περιορισμένους χώρους, η μυρωδιά του υπολειπόμενου φαγητού σε πακέτο και η μυρωδιά του σώματος έχει παραμείνει στα πατώματα, σύμφωνα με τέσσερις νυν και πρώην υπαλλήλους», ανέφερε η έκθεση.

Το Twitter αντιμετωπίζει επίσης μήνυση για φερόμενη αποτυχία να πληρώσει έναν λογαριασμό 197.725 δολαρίων για δύο πτήσεις με ιδιωτικό τζετ που πραγματοποίησε ο Μασκ κατά την πρώτη του εβδομάδα στο Twitter.

Μιλώντας σε ένα ζωντανό φόρουμ στο Twitter, ο Μασκ συνέκρινε την εταιρεία με ένα «αεροπλάνο που κατευθύνεται προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα με τους κινητήρες αναμμένους και τα χειριστήρια δεν λειτουργούν».

Ο Μασκ πρόσθεσε ότι το Twitter ήταν σε καλό δρόμο για να έχει μια «αρνητική ταμειακή ροή» περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, επικαλούμενος ένα καταθλιπτικό διαφημιστικό περιβάλλον και αυξημένο κόστος, όπως οι πληρωμές χρέους.

«Γι’ αυτό πέρασα τις τελευταίες πέντε εβδομάδες μειώνοντας το κόστος σαν τρελό», είπε ο Μασκ.

Οι περικοπές ήταν πιθανόν πίσω από τη διακοπή του Twitter την περασμένη εβδομάδα, την πρώτη σημαντική από την εξαγορά του Μασκ.

Την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο Twitter ή να χρησιμοποιήσουν τις βασικές λειτουργίες του για αρκετές ώρες.

Τον Νοέμβριο, ο Μασκ προειδοποίησε τους υπαλλήλους για μια πιθανή χρεοκοπία του Twitter εάν αποτύχει να αυξήσει τα έσοδα από συνδρομές για να αντισταθμίσει τα μειωμένα έσοδα από διαφημίσεις.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, της SpaceX και του Twitter, Έλον Μασκ, είδε την περιουσία του να υποχωρεί σε 137 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους στον κόσμο πίσω από τον πρόεδρο της LVMH, Μπερνάρ Αρνό.

Εντούτοις στο αποκορύφωμά της, τον Νοέμβριο του 2021, η καθαρή περιουσία του Μασκ ήταν 340 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Πηγή:flash.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου