Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

«Άδειασμα» του ακροδεξιού Τσιάρτα από την ίδια του την οικογένειαΞεκάθαρο και ηχηρό «άδειασμα» επιφύλαξε ακόμα και η ίδια του η οικογένεια στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος με το ακροδεξιό κόμμα Τζήμερου - Κρανιδιώτη.

Συγκεκριμένα, με δημόσια επιστολή τους, η μητέρα και η αδερφή του Β. Τσιάρτα παίρνουν σαφή απόσταση τόσο από την φασιστική – ρατσιστική ρητορική του, όσο και από την πολιτική συμπόρευσή του με το ακροδεξιό μόρφωμα ενόψει των εκλογών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του.

Με εκτίμηση

Σοφία, χήρα Αναστασίου Τσιάρτα

Ελευθερία Τσιάρτα του Αναστασίου». 

Πηγή:902.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου