Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Αναλγησία




Μία 85χρονη δώρισε ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ενα ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 90 ετών, έκανε προσφορά 100.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, για τη βελτίωση των υποδομών. 

Αυτά τα παραδείγματα γνήσιας ανθρωπιστικής προσφοράς προβάλλονται με την «ευχή» να «εμπνεύσουν» κι άλλους, την ώρα που ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέο τσεκούρι στις δαπάνες για την Υγεία, προσλήψεις που δεν καλύπτουν ούτε τις αποχωρήσεις, περαιτέρω προώθηση της επιχειρηματικής δράσης μέσα από την αγοραπωλησία υπηρεσιών Υγείας. 

Από τη μια, λοιπόν, η άδολη προσφορά λαϊκών ανθρώπων, που ζουν και οι ίδιοι στο πετσί τους το χάλι στην Υγεία, κι από την άλλη η αναλγησία του κράτους, που κλιμακώνει με δόλο την επίθεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας. 

Ετσι και ο προϋπολογισμός στέλνει το μήνυμα ότι το σμπαράλιασμα των δημόσιων νοσοκομείων θα συνεχίζεται, η υποχρηματοδότηση θα εντείνεται, η εμπορευματοποίηση θα βαθαίνει, ενώ ως «λύση» ακόμα και για τα πιο στοιχειώδη προβάλλονται οι χορηγίες «επώνυμων» και «ανώνυμων». 

Βέβαια, οι πιο ισχυροί απ' αυτούς - και όχι βεβαίως οι καλόκαρδοι παππούδες και γιαγιάδες - έχουν αποδείξει ότι αναμένουν ανταλλάγματα. Οπως το γνωστό «ευαγές» Ιδρυμα, που πρώτα «δώρισε» το παιδοογκολογικό στο κράτος και μετά το πήρε προίκα, μαζί με τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων...

Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου