Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Πόρισμα



Εδώ και μερικές βδομάδες, οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες έχουν δημοσιοποιήσει το πόρισμά τους για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Οι διαπιστώσεις και κυρίως οι προτάσεις τους δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας: Οι βιοπαλαιστές αγρότες και οι καλλιέργειές τους βρίσκονται στο στόχαστρο της όποιας «ανασυγκρότησης», ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα που προκρίνονται, στη γνωστή λογική του κόστους - οφέλους, το μόνο που προαναγγέλλουν είναι νέες καταστροφές. 

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα ενσωματώσει τις προτάσεις του πορίσματος στο «master plan» για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες, που σημαίνει ότι «τρέχει με χίλια» τον αντιλαϊκό σχεδιασμό. Από την άλλη, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το ...φωνάζουν πως είναι διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη, παρά τις μεγαλοστομίες του νέου περιφερειάρχη, τον οποίο στήριξαν από κοινού, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν οι αγρότες ψαράδες στην πλημμυρισμένη λίμνη Κάρλα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν έχει χάσει τη φωνή του για το πόρισμα των Ολλανδών, ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη συγκρότηση «task force», με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, για να «τρέξουν» πιο γρήγορα τα σχέδια αποκατάστασης, με βάση και τις κατευθύνσεις του πορίσματος. 

Εν ολίγοις, όλοι μαζί και ο λαός με τις ανάγκες του χώρια, να παλεύει για να σταθεί όρθιος και να συνεχίσει να καλλιεργεί τη γη του, ενάντια στις πραγματικές αιτίες που έφεραν την καταστροφή και προετοιμάζουν την επόμενη.

Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου