Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Επιλέξτε



Δεν υπάρχει αντιδραστικό νομοσχέδιο που να μην παρουσιάζεται ως μια ακόμα «κατοχύρωση ελεύθερης επιλογής» από την κυβέρνηση. Αυτό ζούμε σε νέα έκδοση με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφού η προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της είναι ότι δίνεται η «επιλογή» για φοίτηση σε τέτοια ιδρύματα, ενώ οι φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στο έκτρωμα, συκοφαντούνται ότι αρνούνται την «ελευθερία της επιλογής». 

Επειδή όμως πήξαμε στις «επιλογές», να μερικές ακόμα που «κατοχυρώθηκαν» τα τελευταία χρόνια: 

  • Η ελευθερία «επιλογής» παρόχου Ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, που έκανε τελικά «νόμο» την ενεργειακή φτώχεια και τα πανάκριβα τιμολόγια τηλεφωνίας και ίντερνετ. 
  • Η «επιλογή» για επί πληρωμή χειρουργείο στα δημόσια νοσοκομεία, κοντά στις άλλες «επιλογές» για απευθείας πληρωμή στους ιδιώτες κλινικάρχες. 
  • Η «επιλογή» για δουλειά σε πολλαπλούς εργοδότες μέχρι και 13 ώρες τη μέρα με τον αντεργατικό νόμο του περασμένου Σεπτέμβρη, ή τη δουλειά 10 ώρες τη μέρα χωρίς πρόσθετη αμοιβή με τον προηγούμενο νόμο της ΝΔ. 
  • Η «ελευθερία» στους συνταξιούχους να επιλέξουν τη δουλειά και μετά τη συνταξιοδότηση. 
  • Η «επιλογή» του «προσωπικού γιατρού» που θα τον πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς. 

Πολλές «επιλογές» λοιπόν για το πώς θα χάσει ο λαός και θα κερδίσει το κεφάλαιο. Οπότε, άλλη επιλογή δεν υπάρχει: Σύγκρουση με την πολιτική των κυβερνήσεων, διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών.

Πηγή: rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου