Για την εγκληματική, μεθοδευμένη και διαχρονική υποβάθμιση της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης παίρνει θέση και η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία (ΕΑΕ).
Σημειώνει ότι τα προβλήματα που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία παίδων και τα οποία απαξιώνει η κυβέρνηση «είναι αυτά για τα οποία έχουμε ενημερώσει το υπουργείο Υγείας με επανειλημμένα υπομνήματά μας και δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση».
«Ως Επιστημονική Εταιρεία που εκπροσωπεί τους αναισθησιολόγους της Ελλάδας», τονίζει τα εξής:
«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Στα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας ο αριθμός των εξειδικευμένων στην Παιδοαναισθησία αναισθησιολόγων υπολείπεται σημαντικά των οργανικών θέσεων και οι οργανικές θέσεις με τη σειρά τους υπολείπονται του αριθμού που χρειάζεται για να λειτουργήσουν όλες οι εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες.
Τα προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων αποτελούν το φυσικό επακόλουθο των κακών συνθηκών εργασίας (υπερεφημέρευση και υπερεργασία), οι οποίες, παράλληλα με την αδυναμία επιστημονικής εξέλιξης και τους χαμηλούς μισθούς, καθιστούν το ΕΣΥ μη ελκυστικό για τους ιατρούς».
Σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, το υπουργείο Υγείας, αργά χτες το απόγευμα, με δελτίο Τύπου επιχείρησε να πείσει πως «κάνει ό,τι μπορεί», επικαλούμενο τις «άγονες προκηρύξεις».
Ενώ για μια ακόμα φορά καταφεύγει στις μετακινήσεις αναισθησιολόγων από τα εξίσου υποστελεχωμένα Νοσοκομεία Κορίνθου, Τζάνειο, «Ευαγγελισμός», «Λαϊκό».
Ομως, όπως προειδοποιεί η Αναισθησιολογική Εταιρεία, «η μετακίνηση συναδέλφων από νοσοκομεία ενηλίκων για την ενίσχυση των παιδιατρικών νοσοκομείων δημιουργεί θέματα ασφάλειας, καθώς η άσκηση της παιδιατρικής αναισθησίας έχει σημαντικές διαφορές από την αναισθησία ενηλίκων και η έλλειψη εμπειρίας σχετίζεται με αύξηση των επιπλοκών στα παιδιά»!
Ενώ για την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» να προβεί σε αναστολή της ολιγοήμερης εκπαιδευτικής άδειας αναισθησιολόγου, ως «μέτρο» για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη αναισθησιολόγων, η ΕΑΕ σημειώνει ότι «η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα αντικίνητρο για τους αναισθησιολόγους να διεκδικήσουν θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».
Πηγή: rizospastis
Η Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου