Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Απαράδεκτο πρόστιμο στο ΚΚΕ για διακίνηση κουπονιών

Από Ημεροδρόμο


…διότι “δεν συνεμορφώθη” με το νόμο που ζητάει να ρουφιανεύει και να καταδίδει όσους ενισχύουν το Κόμμα με 2 και 5 ευρώ!
Πρόστιμο 1% επί της κρατικής χρηματοδότησης για διακίνηση κουπονιών επιβλήθηκε ξανά στο ΚΚΕ, σε υλοποίηση του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων, που τα αντιμετωπίζει ως Ανώνυμες Εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους.

Κατ’ αρχή να πούμε ότι το εν λόγω πρόστιμο επιβάλλεται από το κράτος της Novartis, της Ζήμενς, της “λίστας Πέτσα, του εγκλήματος στα Τέμπη, το πολιτικό σύστημα που φορολογεί… οικειοθελώς τους εφοπλιστές και παρέχει ασυλία στους τραπεζίτες. Αυτή μάλιστα η ξετσιπωσιά με το πρόστιμο κατά του ΚΚΕ επικαλείται την “ηθική ακεραιότητα”!

Το πρόστιμο αφορά σε «έσοδα από συνδρομές και εισφορές», καθώς ο σχετικός νόμος προβλέπει για κάθε ενισχυτή ενός κόμματος, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, ο ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Ηδη ο απαράδεκτος νόμος έχει εφαρμοστεί εις βάρος του ΚΚΕ το 2020 και το 2023.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν. Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2014 και έκανε ακόμα πιο αντιδραστικό ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Σε μερίδα του Τύπου αναφέρεται τέλος ότι το πρόστιμο στο ΚΚΕ αφορά και σε «παράλειψη της δημοσιοποίησης των στοιχείων για έσοδα του Κόμματος από δωρεές – κληρονομιές», πράγμα που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, εφόσον το ΚΚΕ δηλώνει τα στοιχεία αυτά στις αρμόδιες αρχές.

Να υπενθυμίσουμε:

Ο νόμος που επιστρατεύτηκε κατά του ΚΚΕ, ψηφίστηκε στη Βουλή στις 16 Οκτώβρη 2014 – από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ – υπό τον εξής τίτλο: «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Οι βασικές ρυθμίσεις του είναι δυο:

1ο) Υποχρεώνει τα κόμματα να παραδίδουν πλήρη στοιχεία, από ονοματεπώνυμο μέχρι ΑΦΜ και αριθμό ταυτότητας, για κάθε φίλο ή μέλος τους που προσφέρει ενίσχυση στο κόμμα ακόμα και για κουπόνια του ενός ή δυο ευρώ!

2ο) Την ίδια στιγμή «ευλογεί» και επίσημα την ανοιχτή χρηματοδότηση κομμάτων από επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, όχι μόνο αίρει την απαγόρευση που ισχύει στη χρηματοδότηση κομμάτων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά προσφέρει και φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν κόμματα!




Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου