Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Σαλτιμπάγκοι



Δεν φτάνει που η κυβέρνηση με την αύξηση της τιμής των φαρμάκων φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες χιλιάδων ασθενών για να θησαυρίσουν οι φαρμακοβιομήχανοι, έχει και το θράσος να εκβιάζει: «`Η πληρώνεις ή πεθαίνεις»! 
«Αν θέλουμε να υπάρχουν φάρμακα υπάρχει κάποιο κόστος, τζάμπα δεν μπορούν να υπάρχουν φάρμακα», λέει η κυβέρνηση, την ώρα που χιλιάδες ασθενείς δίνουν αγώνα επιβίωσης από την ακρίβεια και τη φοροαφαίμαξη. 

Δεν λογαριάζουν ούτε τους ογκολογικούς ασθενείς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ετοποσίδη, που με τις πρόσφατες αυξήσεις εκτοξεύτηκε στα 22,88 ευρώ, από 8,11 ευρώ, δηλαδή αύξηση 182%! Και τι λέει η κυβέρνηση; Οτι το έκανε για το «καλό» των ασθενών, επειδή το συγκεκριμένο φάρμακο πουλιέται 50 ευρώ στη Γερμανία και η παρασκευάστρια εταιρεία προτιμάει να το πουλάει εκεί! Δηλαδή και χάρη μας κάνουν που ακριβαίνουν τα φάρμακα! 

Η εμπορευματοποίηση του φαρμάκου είναι κίνδυνος - θάνατος για τον λαό και την υγεία του. Καμιά ανοχή δεν πρέπει να δείξει στους διάφορους κυβερνητικούς σαλτιμπάγκους, που κάνουν το άσπρο μαύρο για να δικαιολογήσουν τις αυξήσεις και για να κρύψουν ότι η πολιτική τους έναν «θεό» υπηρετεί: Το κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Πηγή: rizospastis



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου