Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025

Αδιανόητη μαυρίλα – Αθλιοι μπάτσοι του Χρυσοχοίδη απήγαγαν (!) δασκάλα από στάση λεωφορείου στην Κυψέλη

Από Ημεροδρόμο


Οι μπάτσοι του Χρυσοχοΐδη ξεπέρασαν κάθε όριο βίας και αυταρχισμού. Αστυνομικοί φορώντας πολιτική περιβολή και με συμβατικό αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά προσήγαγαν την Τετάρτη με βία και αναίτια τη Δήμητρα Τάσσου, δασκάλα και συνδικαλιστικό στέλεχος του σωματείου εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης», στην Κυψέλη σε στάση τρόλεϊ.

Οι ασφαλίτες χωρίς καμία αιτιολογία και με πρακτικές που παραπέμπουν σε απαγωγή, έβαλαν με τη βία τη δασκάλα στο αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά, με αποτέλεσμα να υποστεί σωματικές κακώσεις. Μάλιστα κλιμάκιο των ασφαλιτών οργανικά ανήκουν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων, οι οποίοι έφτασαν μέχρι την Αθήνα για να πραγματοποιήσουν επιχείρηση στην Κυψέλη και να προσάγουν μια δασκάλα σε στάση τρόλεϊ!!!

Σύμφωνα με το ethnos.gr, οι ασφαλίτες της έδειξαν βιαστικά μια ταυτότητα και της ζήτησαν «εξακρίβωση στοιχείων». Δεν πρόλαβε να καταλάβει τι συμβαίνει. Την άρπαξαν, της πέρασαν χειροπέδες και την οδήγησαν σε όχημα χωρίς σήμανση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα, χωρίς εξήγηση, χωρίς κατηγορίες, χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας. Της αφαιρέθηκε το κινητό και η ταυτότητά της.

Ο σύζυγός της, Θοδωρής Μαυρίδης, περιγράφει στο ethnos.gr: «Η ίδια τρομοκρατήθηκε. Νόμιζε πως πρόκειται για απαγωγή, για trafficking. Βρήκε καταφύγιο σε ένα καθαριστήριο, θυμόταν το κινητό μου και με πήρε. Έτσι ειδοποιήθηκα εγώ, ο δικηγόρος μας, και ο κόσμος που ανταποκρίθηκε και πήγε στο τμήμα».

Της πήγε το βρέφος όσο ήταν σε κράτηση, για να θηλάσει


Η Δήμητρα θηλάζει. Το βρέφος πρέπει να ταΐζεται κάθε τρεις ώρες. Η μετακίνηση στον οδοντίατρο είχε υπολογιστεί με ακρίβεια. Ο Θοδωρής χρειάστηκε να πάρει το βρέφος μες στον καύσωνα, σε ώρα μεσημεριανή, για να φτάσει στη Δήμητρα -που ήταν προφανώς πανικόβλητη και σε κατάσταση σοκ καθώς κρατούνταν χωρίς εξηγήσεις- και να ταϊστεί.

Όταν τελικά αφέθηκε ελεύθερη, με μώλωπες στα χέρια, ενημερώθηκε ότι είχε ασκηθεί μήνυση εις βάρος της για «απείθεια»…

«Δεν μας εξήγησαν ποτέ για ποιο λόγο την άρπαξαν. Μέσα σε πλήθος κόσμου, στη μέση του δρόμου, μία λεχώνα που απλώς πήγαινε σε ιατρικό ραντεβού. Όχι, δεν το θεωρούμε καθόλου τυχαίο», λέει ο Μαυρίδης.

Η εκπαιδευτικός σε δηλώσεις της χθες που βγήκαν στη δημοσιότητα μέσω Facebook κατήγγειλε δημόσια την αναίτια και βίαιη σύλληψή της, με την ίδια να σημειώνει ότι έχει εκδορές και μώλωπες στα χέρια και στην πλάτη, προσθέτοντας ότι τρομοκρατήθηκε καθώς το όλο σκηνικό έμοιαζε με απαγωγή.

Η καταγγελία της Δήμητρας Τάσσου



Οι προκλητικές δικαιολογίες της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την καταγγελία της «Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης» για την σύλληψη της εκπαιδευτικού και μητέρας βρέφους 7 εβδομάδων, η οποία είναι γραμματέας του σωματείου εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης», οι αστυνομικοί επέμειναν στην κράτησή της με μοναδική κατηγορία την απείθεια, ενώ η ίδια «αναγκάστηκε να θηλάσει το νεογέννητο βρέφος της μέσα στο ΑΤ Κυψέλης».

Μετά τον οργισμένες αντιδράσεις και τις σοβαρές καταγγελίες η αστυνομία επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις, ισχυριζόμενη πως δήθεν διεξάγεται πειθαρχική έρευνα για την άθλια συμπεριφορά των οργάνων της τάξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «μεσημβρινές ώρες σήμερα, 25 Ιουνίου 2025, από την περιοχή της Κυψέλης πραγματοποιήθηκε προσαγωγή γυναίκας, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων». Στην ανακοίνωση μάλιστα προκλητικά υποστηρίζεται ότι η δασκάλα προσπάθησε να… διαφύγει και γι’ αυτό κατηγορείται για απείθεια και για τίποτε άλλο.

«Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής και ενώ βρίσκονταν εξωτερικά του Αστυνομικού Τμήματος, η γυναίκα προσπάθησε να διαφύγει. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, ενώ μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία και προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη». Η ΕΛΑΣ αναφέρει ακόμα ότι «για την υπόθεση διατάχθηκε η διενέργεια πειθαρχικής έρευνας».




Η Δήμητρα Τάσσου δεν είναι ένα «τυχαίο πρόσωπο». Είναι χρόνια συνδικαλίστρια, υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου «Αριστοτέλης», μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης και της δημοτικής κίνησης «Ανατρεπτική Συμμαχία στην Αθήνα».

Το ερώτημα δεν είναι μόνο γιατί συνέβη αυτό. Στο «γιατί» η απάντηση είναι εύκολη: Γιατί μπορούν. Το ερώτημα είναι πόσο ακόμα θα βαφτίζεται «νόμιμη» η αστυνομική αυθαιρεσία και η τρομοκρατία. Πόσο ακόμα θα συλλαμβάνονται άνθρωποι επειδή το κράτος φοβάται όσους ακούγονται και αντιστέκονται.
Ανακοίνωση της ΔΟΕ για τη βίαιη προσαγωγή της εκπαιδευτικού

Ανακοίνωση για τις αθλιότητες της αστυνομίας εξέδωσε και η ΔΟΕ. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Η 94 Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την αναίτια αυθαίρετη και βίαιη προσαγωγή με την απειλή σύλληψης της εκπαιδευτικού, αντιπροσώπου και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αριστοτέλης Δήμητρας Τάσσου, από αστυνομικούς με πολιτικά και με συμβατικό αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά, από στάση λεωφορείου στην Πατησίων με τη δικαιολογία της εξακρίβωσης παρόλο που επέδειξε την αστυνομική της ταυτότητα.
Υπογραμμίζουμε ότι η εκπαιδευτικός είναι μωρομάνα και υποχρεώθηκε να θηλάσει στο δρόμο. Της φόρεσαν χειροπέδες και της φέρθηκαν βίαια με αποτέλεσμα να έχει μώλωπες στα μπράτσα, τα χέρια και στην πλάτη. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της χωρίς καμία απολύτως κατηγορία.




Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου