Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙΣ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο κατακερματισμός της αριστεράς και η πολλή θεωρητικολογία ή ξύλινη γλώσσα, όπως συνηθίζεται να λέγεται, γεννά διάχυτη απογοήτευση στον κόσμο, που δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο Καρατζαφέρηδες, ακροδεξιούς, κλόουν, κωμικούς και λοιπές σχεδόν ανόητες δυνάμεις, ενώ μια μεγάλη σοβαρή και υπεύθυνη κοινωνική δύναμη, με ιστορία, θυσίες και αγώνες για το κοινωνικό σύνολο, κάποιοι θέλουν να την στείλουν κατευθείαν στον κάδο απορριμμάτων . Τυχαίο;


Οι ευκαιρίες στην ζωή δίνονται και αν δεν τις πιάσεις, φεύγουν και χάνονται για πάντα. Κανείς δεν είναι περισσότερο κοινωνιστής, από το 4% του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω και απ’αυτούς που προσχώρησαν στο ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και που την πολιτική αυτή στάση, παρά την λυσσαλέα πολεμική, ένθεν και ένθεν φαίνεται να την αποδέχεται η πλειοψηφία του λαού.

Η αριστερά της Παπαρήγα και άλλων δυνάμεων, παραδόξως προσπαθεί να σπρώξει με θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο, το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, όσο το δυνατόν ποιο δεξιά, στο όνομα μιάς δήθεν αριστερής δικαίωσης τους. Φαίνεται ότι ο χώρος της αριστεράς είναι πολύ μικρός και δεν χωράει κοσμοσυρροή.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνω είναι αποδεκτό, εφαρμόσιμο και δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, προς όφελος της κοινωνίας και όχι των ολιγαρχών, αρκεί να μη το εξαγγέλλουμε μόνο, αλλά να το πιστεύουμε, να το εννοούμε και να το εφαρμόσουμε, χωρίς φόβο, όταν έρθει η ώρα.

Τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι διατεθειμένοι, να αποδεχθούν αδικαιολόγητες αποκλίσεις από το πρόγραμμα, που συμφωνήθηκε, πλην των αναγκαίων προσαρμογών, που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή.

Ο κόσμος θέλει να ζήσει με κοινωνική αξιοπρέπεια και αμοιβαιότητα στον σεβασμό της προσωπικότητας και της σημαντικότητας κάθε ανθρώπου γενικά. Εύκολο είναι να διασπείρονται δήθεν ταλαντεύσεις, ασάφειες, αμφιβολίες .

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, στην πράξη και όχι στα λόγια, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ