Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΗΚΑ (ΓΕΝΕΘΛΙΑ)


Ήταν 22 Οκτωβρη του 2012 όταν κάναμε την πρώτη μας ανάρτηση, στο ιστολόγιο μας. Γέννημα ονείρου και αγάπης. Και ανάγκη ελεύθερης έκφρασης. Ο λόγος. Ο λόγος ο απλός αυτός που βγαίνει από τα στήθια μας και όχι από το μυαλό μας. Ένας λόγος που τσιμπάει. Ένας λόγος με κεντρί.

Η ΣΦΗΚΑ.

Με τα πολλά, τρων και τα λίγα.

Για σένα που σε βλέπουν μύγα,

φυλάνε μια μυγοσκοτώστρα.

Όμως εσύ μη λες φυλάξου.

Γίνε το θαύμα μεταλλάξου.

Γίνε τρανή πελώρια σφήκα,

βγάλε κεντρί και εν τούτω νίκα.

Άρης Απένταρος

Σφήκα λοιπόν,βαφτίσαμε το όνειρο μας αυτό, γιατί το έντομο αυτό δεν χάνει το κεντρί του στο τσίμπημα, όπως ή μέλισσα. Η σφήκα τσιμπάει ξανά και ξανά παραμένοντας πάντα ζωντανή. Και την μεγαλώσαμε με τις ελπίδες μας και τις ιδέες μας. Και την στηρίξατε εσείς με την αγάπη σας. Και η μικρή μας σφήκα μεγαλώνει μέρα με την μέρα και δυναμώνει το κεντρί της.

Στόχος μας το κέντρισμα, σε αυτούς που έχουν καθίσει στις πλάτες μας σαν όρνια και τρώνε τις σάρκες μας. Γιατί και μεις πρέπει να αμυνθούμε με τα όπλα που διαθέτουμε. Γιατί δεν έχουμε μάθει να παραδίνουμε τα όπλα μας. Είμαστε εδώ όλοι όσοι μπορούμε να αγωνιζόμαστε, έχοντας πάθος και οργή πολλές φορές, μανία άλλοτε, θλίψη ίσως κάποιες φορές, αλλά είμαστε εδώ, πάντα εδώ, με το κεντρί πάντα στην θέση του έτοιμοι για το επόμενο τσίμπημα.

Και βρεθήκατε εσείς που αγαπήσατε τη σφήκα, και την αγκαλιάσατε. Και αυτό μας έδωσε απίστευτη χαρά. Κάθε μέρα γινόμαστε και πιο πολλοί εμείς που έχουμε κεντριά. Μαζευτήκαμε πολλές σφήκες,και ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Ευχαριστούμε πολύ για το σμήνος σφηκών που δημιουργούμε όλοι μαζί. Γιατί μας δίνετε την δύναμη και την χαρά να συνεχίζουμε. Αλλά να ξέρετε ποτέ δεν είμαστε αρκετοί. Όσες περισσότερες σφήκες τόση περισσότερα τσιμπήματα θα καταφέρουμε στους δεσμώτες μας. Στα όρνια που κάνουν γύρους πάνω από τα μισοπεθαμένα κουφάρια μας για να μας κατασπαράξουν.

Χθες ξεπεράσαμε τις 100.000 προβολές. Μεγάλο δώρο γενεθλίων!! και σας ευχαριστούμε.


Η σφήκα γιορτάζει και σας καλεί να την στηρίξετε. Ένα πάτημα στο «μου αρέσει» στην (ΣΕΛΙΔΑ) μας στο facebook θα είναι για μας η μεγαλύτερη επιβράβευση. Η σφήκα είναι λόγος, έκφραση. Η σφήκα είμαστε όλοι εμείς που συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Κεντρί μας ο λόγος. Και μην τον λοιδορείτε τον λόγο. Γιατί έχει δύναμη. Απλά πρέπει να είμαστε πολλοί για να κεντρίζει περισσότερο.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη σας. Είμαστε πάντα εδώ παρόντες στα καλέσματα της εποχής, της κάθε εποχής, να παλεύουμε με τα λογοκεντρίσματα μας.

Και να θυμάστε τα λόγια του (Μικρογοτιστινού) ποιητή (Άρη Απένταρου) (Γιάννη Καραβίδα):

Με τα πολλά, τρων και τα λίγα.
Για σένα που σε βλέπουν μύγα,
φυλάνε μια μυγοσκοτώστρα.
Όμως εσύ μη λες φυλάξου.
Γίνε το θαύμα μεταλλάξου.
Γίνε τρανή πελώρια σφήκα,
βγάλε κεντρί και εν τούτω νίκα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!