Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Επιμένει στις ίσες αποστάσεις το ΚΚΕ

Πολιτική


Στρατηγική σύμπλευση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Περισσός, ο οποίος θεωρεί ότι ο καπιταλισμός θα μπει σε φάση αναιμικής ανάπτυξης και η Κουμουνδούρου οικοδομεί σχέσεις με τμήματα του κεφαλαίου

Με κύριο άξονα τη θέση ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ συμπλέουν στρατηγικά και επιθυμούν τηνκαπιταλιστική ανάπτυξη αντιπολιτεύεται το ΚΚΕ, επιχειρώντας να θέσει το δικό του στίγμα σε μια πολιτική συγκυρία με έντονο το «άρωμα» των εκλογών. Ο Περισσός κρατά άλλωστε εστιασμένη την προσοχή του στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή παρατηρείται κινητικότητα στο πολιτικό πεδίο, καθώς καλλιεργείται η «προοπτική του περάσματος της ελληνικής οικονομίας στη φάση της σχετικής σταθεροποίησης και στη συνέχεια της αναιμικής καπιταλιστικής ανάπτυξης», όπως αναφέρει το τελευταίο τεύχος της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης».

Για το ΚΚΕ μπορεί η συγκυβέρνηση να έχει ξεκάθαρα λάβει θέση υπέρ του κεφαλαίου, με το σκληρό πρόγραμμα που εφαρμόζει, ωστόσο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχει και πολύ, όπως αναφέρουν κομματικά κείμενα «γραμμής». «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να οικοδομήσει πιο στενές σχέσεις και με συγκεκριμένα τμήματα του κεφαλαίου, τα οποία από τη δική τους σκοπιά αντιπολιτεύονται επιμέρους πλευρές της πολιτικής της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το εισαγωγικό σημείωμα του θεωρητικού οργάνου του ΚΚΕ, σημειώνοντας μάλιστα ότι «σε συνέχεια των αντίστοιχων προσεγγίσεων με τον Λαναρά, τους φαρμακοβιομήχανους κ.ά., ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εκφράσει σε πολιτικό επίπεδο και τα συμφέροντα του πυρήνα των βιομηχάνων της χώρας μας, των μελών της λεγόμενης Ενωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας».

Το εν λόγω άρθρο καταλήγει μάλιστα υποστηρίζοντας ότι η Κουμουνδούρου «τώρα πασχίζει, ενοχοποιώντας τη Μέρκελ, να προβάλει τη δυνατότητα αλλαγής στην Ε.Ε. και συμμαχίας με τη Ρωσία. Αλλά ο λαός πρέπει να θυμάται: «Οταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια»…».

Από την ΕΦ-ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου