Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Των Μικρασιατών και των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονίες

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητος αν ήταν ή αν δεν ήταν γενοκτονίες των Μικρασιατών και των Ποντίων. Δεν είμαι ιστορικός ούτε καν δημοσιογράφος που ασχολείται με ιστορικά θέματα. Παρόλα αυτά, σήμερα που είναι Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου του 2014, σπεύδω να καταθέσω την ελάχιστα τεκμηριωμένη άποψή μου, γιατί αν το κάνω μετά από δυο –τρεις μέρες που θα έχει ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, κινδυνεύω να βρεθώ στη φυλακή ως υποκινητής ρατσιστικού μίσους.

Στο άρθρο 2 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου προβλέπονται ποινές για όποιον «με πρόθεση, προφορικά ή διά του Τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιαδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας». Τα εγκλήματα που ορίζονται ρητώς είναι το Ολοκαύτωμα και οι γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια με αμετάκλητες αποφάσεις.

Να την πω, λοιπόν, γρήγορα -γρήγορα τη γνώμη μου γιατί μετά θα με πλακώσουνε στις μηνύσεις οι λογής μουλάδες που κατοικοεδρεύουν στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, άσε που μπορεί να κινηθεί αυτεπαγγέλτως και ο εισαγγελέας. Θα με πλακώσουνε οι μουλάδες και θα βρεθώ στην ψειρού μαζί με εκείνους που χαρακώνουν Πακιστανούς, καίνε Αιγυπτίους, πυροβολούν ξένους εργάτες στην Μανωλάδα, σπάνε τα πόδια ομοφυλόφιλων. Μπα, αυτούς συνήθως δεν τους συλλαμβάνουν κι όταν τους συλλαμβάνουν, τους αφήνουν αυθωρεί, όποτε το πιθανότερο είναι να μοιραστώ το κελί μου με κανένα αναθεωρητή ιστορικό, το χειρότερο είδος εγκληματία που κυκλοφορεί στην πιάτσα.

Εδώ τις έχει αναγνωρίσει τις γενοκτονίες η Βουλή, θα τις αμφισβητήσεις εσύ, άθλιο ανθρωπάκι; Οι αποφάσεις της Βουλής αποτυπώνουν τον εκάστοτε συσχετισμό δυνάμεων, επιδιώκουν βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη, ενίοτε δε ψηφοθηρούν αγρίως, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις οργανωμένων ομάδων. Η Βουλή των Ελλήνων έχει αναγνωρίσει πενήντα γενοκτονίες, μεταξύ των οποίων και το «παιδομάζωμα των συμμοριτών» κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αναγνωρίσει κι άλλες. Εν πάση περιπτώσει, η Βουλή δεν είναι κολέγιο ιστορικών, αν και προσωπικότητες όπως η Βούλτεψη, ο Γιακουμάτος, ο Ντινόπουλος, ο Τραγάκης, ο Τζαμτζής, η Σόδη μπορούν να αποφανθούν ανέτως και τελεσιδίκως επί όλων των ζητημάτων.

Οι γενοκτονίες των χριστιανικών πληθυσμών μπήκαν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να εκτονωθεί το μένος της εκτεταμένης και πολυπλόκαμης Ακροδεξιάς. Πολλά πλοκάμια, αδελφέ μου, στα κόμματα και τα κομματίδια της Δεξιάς, στην Εκκλησία, στα Πανεπιστήμια, στην Κυβέρνηση, προπαντός στην Κυβέρνηση. Δεν μπορούν να αντέξουν ούτε καν τις ήπιες αλλαγές που επέρχονται στην αντιρατσιστική νομοθεσία, δεν θέλουν να ακούν και να διαβάζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ρατσιστική βία, οι Έλληνες, κύριέ μου δεν είμαστε ρατσιστές κι όποιος σκαρμόγυφτος πει το αντίθετο, θα του ανοίξω το κεφάλι. Τους πείραξε πρωτίστως η ποινικοποίηση της αμφισβήτησης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, ο αντισημιτισμός είναι, βλέπετε, η συγκολλητική ουσία των ακροδεξιών απανταχού της γης. Οι Εβραίοι μας μισούν, θέλουν να καταστρέψουν εμάς και τη γλώσσα μας- τα έχει πει και η Κανέλλη από τη «Νέμεση»- και εσείς προτιμάτε τις γενοκτονίες των Εβραίων από τις δικές μας τις γενοκτονίες; Τι έχουν δηλαδή οι δικές μας οι γενοκτονίες, είναι β' διαλογής;

Να πούμε γρήγορα- γρήγορα τη γνώμη μας για τα ιστορικά ζητήματα, γιατί θα μας κλείσουν οι μουλάδες στην φυλακή. Να πούμε επίσης ότι ο Σαμαράς, όπως προέκυψε και από την ομιλία του στη ΔΕΘ, είναι ακροδεξιός ψεύτης, γιατί αν το πούμε μετά την επικείμενη αλλαγή του ποινικού κώδικα, θα φάμε πέντε χρόνια για εξύβριση του πολιτεύματος. Κι άντε να βρεις τι πολίτευμα είναι αυτό που ταυτίζεται με τον Σαμαρά.

Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου