Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Θα με έπειθε περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ αν...

Του Θέμη Καζαντζίδη


Θα με έπειθε περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ αν υποσχόταν ότι, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει άμεσα τις εκατοντάδες τροπολογίες που ψήφισε αυτή η εγκληματική κυβέρνηση, καθώς και τις έννομες συνέπειες που προκλήθηκαν από αυτές. Και μόνη η αιτιολογία ότι οι εν λόγω διατάξεις είναι τυπικά προδήλως αντισυνταγματικές, αφού περιλήφθηκαν σε τελείως άσχετα νομοσχέδια, είναι αρκετή.

Και εάν δεσμεύονταν ότι αμέσως μετά θα εκκινήσει έρευνα για τις ποινικές ευθύνες των "βουλευτών" και των "υπουργών", -των πολιτικών αυτών σκουπιδίών που τις κατέθεσαν-, για την αναζήτηση της όποιας σχέσης τους με τα διάφορα συμφέροντα που εξυπηρετήθηκαν από τις παράνομες αυτές διοικητικές πράξεις που, παριστάνοντας τους νόμους, αλλοιώνουν πλήρως και εν τέλει καταργούν την έννομη τάξη και την ισότητα των πολιτών.

Η πολιτικοποίηση του κοινού εγκλήματος, ώστε αυτό να περνά απαρατήρητο και αφού ξεπλυθεί μέσα από τις απρόσβλητες διαδικασίες της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας να μένει ατιμώρητο, είναι μακράν το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και πρέπει να σταματήσει. Το παιχνίδι με την κατάχρηση των θεσμών είναι δυσφήμηση της δημοκρατίας, οδηγεί μοιραία την κοινωνία στην αμφισβήτησή της και στον εκφασισμό και πρέπει να τελειώσει, πριν καταστρέψει ολοκληρωτικά την χώρα, ρίχνοντας στην στα "καθαρά χέρια" των "σωτήρων" που καραδοκούν.

Ας σταλεί επιτέλους ένα μήνυμα. Ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε είναι δευτερεύον το τι προγράμματα έχουμε, το τι σχεδιασμούς κάνουμε σε σχέση με τεχνικής φύσεως ζητήματα, το πως σκοπεύουμε να αντιμετωπίσουμε την Τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας, το τι θα πούμε στην Μέρκελ ή τον Σόιμπλε. Όλα αυτά τα αυτάρεσκα ερωτήματα που απευθύνουν στους αμήχανους διεκδικητές της εξουσίας οι δόλιοι υποστηρικτές του συστήματος και που αναμασούν μονότονα οι φοβισμένοι μικροαστοί, για να αποδείξουν δήθεν την ανεπάρκεια των επερχόμενων σε σχέση με τους σημερινούς κυβερνήτες.

Διότι εν τέλει το πρωτεύον δεν είναι τι ακριβώς θα κάνουμε, αλλά ότι κάνουμε να το κάνουμε τηρώντας τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας, που διαθέτει συνταγματική τάξη και στιβαρούς, πραγματικούς νόμους, Αν γίνει αυτό όλα τα υπόλοιπα θα προκύψουν σωστά, αργά ή γρήγορα, από μόνα τους, ως φυσικές συνέπειες μια ορθολογικής διαδικασίας. Το επείγον πρόβλημα μας είναι η αποκατάσταση του τρόπου της ορθής ερμηνείας του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τα πρότυπα των δημοκρατιών δυτικού τύπου. Ότι άλλο μας απασχολεί είναι απλά αντιπερισπασμός.

Από toportal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου