Τρίτη 26 Μαΐου 2015

«Όχι» σε υποχώρηση της κυβέρνησης λένε οι πολίτες

Πολιτική


Η πλειοψηφία των πολιτών ζητούν από την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις την ίδια ώρα που η μειοψηφία -στην πλειονότητά τους ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού- έχουν αντίθετη άποψη.

Στην έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας Αυγή, το 59% των ερωτηθέντων ζητά από την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω ενώ το 37% έχει αντίθετη άποψη.

Το 54% των ερωτηθέντων εγκρίνουν την διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης και το 37% δεν την εγκρίνει.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται ένα ποσοστό που αγγίζει το 50% με πολίτες που ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση, ζητώντας ωστόσο την ίδια ώρα από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει.

Συγκεκριμένα, το 46% των συμμετεχόντων φοβούνται ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει (30% τον Απρίλιο), το 39% πιστεύουν ότι θα μείνει η ίδια (51% τον Απρίλιο), ενώ μόλις το 15% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (19%).

Αντίστοιχες είναι οι απαντήσεις και για την πορεία της εθνικής οικονομίας, καθώς το 48% των πολιτών φοβούνται ότι θα χειροτερεύσει (32% τον Απρίλιο), το 25% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (32% τον Απρίλιο), ενώ ότι θα παραμείνει ίδια πιστεύουν το 27% (36% τον Απρίλιο).

Στην ερώτηση για στάση της τηλεόρασης απέναντι στην κυβέρνηση, ένας στους δύο πολίτες την κρίνει μάλλον εχθρική. Ούτε φιλική, ούτε εχθρική απαντά το 20% και μάλλον φιλική το 28%.

ΕΦ-ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου