Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

2017

Πιτσιρίκος


Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, στην Ιταλία επικρατεί μεγάλη ανησυχία σχετικά με την ικανότητα της χώρας μας να αποπληρώσει τα νέα δάνεια που πήρε, προκειμένου να ανακεφαλοποιηθούν οι πολύπαθες ιταλικές τράπεζες.

Πρόκειται για τα αρχαιότερα τραπεζικά ιδρύματα της Ευρώπης και η τιμή που επιφυλάχθηκε στους Έλληνες Μενουμευρώπηδες είναι σίγουρα πολύ μεγάλη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξις Τζίφρας στην τελευταία σύνοδο κορυφής, ξεσκίστηκε ξανά στα γέλια και μετά διαβεβαίωσε τους υπόλοιπους γερμανόδουλους ηγέτες της ΕΕ πως η χώρα μας θα σεβαστεί στο ακέραιο όλες τις υπογραφές της.

Στο εσωτερικό, μετά από την απόφαση που ελήφθη σχετικά με την διάσωση των Ιταλικών τραπεζών, Τζίφρας και Κυριακούλης αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού σε αναθεώρηση του Συντάγματος και του πολιτεύματος της χώρας.

Θα πάρουν υπόψη τους πολλά στοιχεία από τα συστήματα διακυβέρνησης των χωρών της Ευρώπης και θα προσθέσουν και ορισμένες πινελιές από την ένδοξη ελληνική αρχαιότητα.

Πιο συγκεκριμένα:


1] Δημιουργούνται κατά τα πρότυπα της Μεγάλης Βρετανίας, δύο νομοθετικά σώματα, η Κάτω Βουλή που θα εκλέγεται από τον ελληνικό λαό και η Άνω Βουλή που δεν θα εκλέγεται από κανένα. Τα μέλη της Άνω Βουλής θα διορίζονται από την Τρόϊκα – πάντα με την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης και θα έχουν συγκεκριμένη θητεία διάρκειας 99 -μόνο- ετών. Η Άνω Βουλή θα έχει επίσης δικαίωμα άσκησης veto στις αποφάσεις της Βουλής των πληβείων, μονάχα όμως με την σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Δημοκρατικά πράγματα!

2] Για να καμφθούν οι ενδεχόμενες αντιδράσεις από τον ελληνικό λαό -χα, χα, χα, χα!- θα αυξηθεί ο αριθμός των εκλεγμένων βουλευτών της Κάτω Βουλής από 300 σε 1300 έτσι ώστε να βολευτούν περισσότερα από τα δικά μας παιδιά και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο αριθμός των κωλογλειφτών παρατρεχάμενων της εκάστοτε κυβέρνησης που θα ελπίζουν μήπως και βρουν τον μήνα που θα τρέφει τους έντεκα.

3] Προκειμένου επίσης να μην υπάρξει καμία καινούργια επιβάρυνση στα ασφαλιστικά ταμεία και στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα εφαρμοστεί πιλοτικά μια από τις καινοτόμες -τότε- ιδέες του αρχαίου Σπαρτιάτη μεταρρυθμιστή Λυκούργου με το κωδικό όνομα «Καιάδας». Το πρόγραμμα θα αφορά νεογνά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Για τους ηλικιωμένους η ΠΔΦΑ κυβέρνηση θα τρέξει το αντιστοίχου φήμης και αποτελεσματικότητας πρόγραμμα που θα ονομάζεται «του Χαντάκι».

4] Ως νέα επίσημη θρησκεία του κράτους των νεοελλήνων καθιερώνεται η λατρεία του Ευρώ. Σε κάθε εκκλησία της ελληνικής επικράτειας τοποθετείται η εικόνα της Παναγιάς της Ευρωκρατούσας και ανακηρύσσεται ως εθνική εορτή η ημέρα υπογραφής του πρώτου μνημονίου που έσωσε -ως γνωστόν- την χώρα μας από την καταστροφή.

5] Εκ των διατάξεων του νέου Συντάγματος οποιαδήποτε μείωση στα μισθά δικαστικών και μπάτσων κρίνεται ως αντισυνταγματική. Αντισταθμιστικά όλες οι υπόλοιπες μειώσεις θεωρούνται πως είναι σύμφωνες με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

6] Η τήρηση του νέου Συντάγματος θα επαφίεται στον ωχαδερφισμό των Ελλήνων.

Φιλιά από την Εσπερία Ηλίας

Υ.Γ. Όλα όσα ακούγονται σχετικά με τα προβλήματα του ιταλικού τραπεζικού συστήματος καθώς και οι δημόσιες «κόντρες» του Ρέντσι με τους Γερμανούς δημιουργούν σκηνικό αυτό-εκπληρωμένης καταστροφικής προφητείας. Μέχρι οι Γερμανοί να αποφασίσουν αν θα διασωθούν οι Ιταλικές τράπεζες με bail in ή με bail out, οι καταθέτες και οι επενδυτές θα έχουν προλάβει να αποσύρουν τα χρήματα τους ενεργοποιώντας το γνωστό στα πειραματόζωα spiral θανάτου. Όμως, στην φούσκα του ιταλικού τραπεζικού συστήματος βρίσκονται εκτεθειμένοι Αυστριακοί, Γερμανοί και Γάλλοι. Θα πέσει το γέλιο του Τζίφρα αλλά ελπίζω ότι αυτή την φορά θα γελάσουν άλλοι.

(Αγαπητέ Ηλία, ήταν μεγάλη επιτυχία της χώρας μας να αναλάβει να σώσει και τις ιταλικές τράπεζες. Μεγαλύτερη και από το να μας αναθέσουν τη μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Μύκονο. Μας εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι σύντροφοι. Ξέρουν πως είμαστε ικανοί να πληρώνουμε για όλους. Ηλία, το σκάσιμο της ευρωπαϊκής φούσκας ήταν γνωστό από το 2010. Οπότε, γίνεται αντιληπτό πόσο προδοτική ήταν ή στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που φρόντισαν να ξεπουλήσουν τη χώρα ώστε να μην υπάρχει Ελλάδα πια. Ηλία, είσαι τυχερός που δεν είσαι τώρα στην Ελλάδα. Οι ανοησίες που ακούω -εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία- δεν έχουν προηγούμενο και εξηγούν γιατί χάθηκε η Ελλάδα. Πραγματικά, δεν πιστεύω στα αυτιά μου. Να είσαι καλά, Ηλία.)

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου