Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Σκανδαλίζημενς

by To Skouliki Tom

Σκίτσο Τάσου Αναστασίου

Σε Πύργο της Βαβέλ εξελίσσεται η υπόθεση Siemens για την Ελληνικη Δικαιοσύνη, αφού η δίκη αναβλήθηκε επ' αόριστον και η προδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή, επειδή δε βρέθηκε ένας χριστιανός να μεταφράσει στη μητρική γλώσσα των 14 αλλοδαπών κατηγορουμένων την επίδοση της κλήτευσης και του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Πολύ λογικό αυτό.

Ελλάδα λέγεται η χώρα που καταφέρνει να μεταφράσει μέσα σε 2 μέρες μνημόνιο 7.500 σελίδων αλλά δε μπορεί να μεταφράσει ένα βούλευμα για μια δίκη που κρατάει ήδη 10 χρόνια.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών, η ευθύνη για την αναβολή βαραίνει τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ από το Υπουργείο υποστηρίζουν ότι η μετάφραση του κειμένου στάθηκε αδύνατη, αφού ήταν γραμμένο στη γλώσσα της Μόρντορ και οι μοναδικοί που έχουν απομείνει να τη μιλούν είναι τα ορκ της Χρυσής Αυγής και ο Θάνος Τζήμερος.

Μπροστά στον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων, η Ντόρα Μπακογιάννη - που ήταν Υπουργός Εξωτερικών όταν ο Χριστοφοράκος φυγαδεύτηκε στη Γερμανία - εγκάλεσε μέσω τουίτερ την Κυβέρνηση για την αναβολή της δίκης, οπότε ο σουρεαλισμός αποσύρθηκε στην έρημο του Σινά και κάθισε πάνω σε ένα παλούκι αναλογιζόμενος πώς ξεπεράστηκε έτσι.

Όπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά το τουιτάρισμα της Ντόρας, ακολούθησαν δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη που καταδίκασε το εμπόριο ναρκωτικών και του Δημήτρη Μελισσανίδη που τάχθηκε κατά του λαθρεμπορίου πετρελαίου, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για όσους δε γνωρίζουν, τα μαύρα ταμεία της Siemens είναι υπεύθυνα για ορισμένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σύγχρονης Ελλάδας, όπως η ψηφιοποίηση των τηλεφωνικών κέντρων του ΟΤΕ, το σύστημα C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το τρίτο τμήμα του Προαστιακού, ντιζελάμαξες και τροχαίο υλικό ΟΣΕ και ΗΣΑΠ, το πρόγραμμα τηλεπικοινωνιών "Ερμής" του Ελληνικού Στρατού, προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων και τον εξοπλισμό όλων των πολιτικών γραφείων του Κυριάκου Μητσοτάκη με καφετιέρες και φούρνους μικροκυμάτων.

Δε ξέρω για εσάς αλλά κάτι μου λέει ότι δε θα λογοδοτήσει ποτέ κανένας για το σκάνδαλο Siemens και δε θα μπει ούτε ένας φυλακή. Βέβαια, μπορεί να λέω και μαλακίες. Μπορεί να είμαι αδικαιολόγητα καχύποπτος.

Αλλά θα συμφωνήσω και με τον Κώστα Μανιάτη:

"Και εγώ σου λέω ότι άντε, τους βάζουν φυλακή αυτούς που μπλεχτηκαν με τη ζήμενς. Και τι εγινε ρε παιδιά; Θα μας δώσει αυτό δουλειές; Θα μας βγάλει απ'την κρίση; Έστω ότι μπει φυλακή ο Μπόμπολας, ο Μαρινόπουλος, όλοι αυτοί... Ε και; Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα μας λύθηκαν; Θα είμαστε καλά δηλαδή μετά;

Η κρίση είναι πρωτίστως πνευματική, πολιτιστική και μετά οικονομική. Αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα, αν δεν αναζητήσουμε τα αίτια της κρίσης ΜΕΣΑ ΜΑΣ, μην περιμένουμε να δούμε αλλαγές. Αλλιώς θα μας φταίνε πάντα οι άλλοι."

Καλά τα λένε η Σώτη Τριανταφύλλου και ο Στέλιος Ράμφος.

Σε αυτή τη χώρα είμαστε όλοι ένοχοι, άρα όλοι αθώοι.

Ή αν το θέλετε διαφορετικά, είμαστε όλοι αθώοι, άρα όλοι ένοχοι.

Ποιος ο λόγος να ασχολούμαστε με τη Δικαιοσύνη;

Υπάρχουν τόσα άλλα όμορφα πράγματα εκεί έξω που μας περιμένουν.

Τόσα σπάνια Pokemon που περιμένουν να τα πιάσουμε.

Όλα.

(Ανήθικο δίδαγμα: Ανελέητο το κυνήγι της διαφθοράς από την Κυβέρνηση. Μετά τους εφοριακούς δύτες που συλλαμβάνουν Κινέζους μασέρ, βάζουν σκυλιά να μυρίζονται τα μετρητά σε βαλίτσες. Εν τω μεταξύ, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που το όνομά του βρίσκεται σε κάθε σελίδα του ημερολογίου του Χριστοφοράκου. Τέρμα τελείωσε. Κλείστε τα όλα και πάμε διακοπές. Μαθαίνω ότι έχει κάτι καλά Pokemon στη Ζάκυνθο.)

Θα βρείτε όλους τους πολιτικούς και δημοσιογράφους των payroll της Siemens στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου