Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Η Ελλάδα σαν όνομα έχει «καεί»

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου*


Με αφορμή την ανθελληνική δήλωση Χατζημαρκάκη για μετονομασία της Ελλάδας


«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Η παραπάνω δήλωση του Χένρι Κίσινγκερ κατά την βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, που έγινε το Σεπτέμβριο του 1994, σύμφωνα με την αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17/2/97 αποδεικνύει, ότι υπήρχε προδιαγεγραμμένο σχέδιο για τον αφανισμό της Ελλάδας.

Ο παμπόνηρος γερμανοεβραίος διπλωμάτης, «Θα έπρεπε να καταλήξει στη φυλακή ή σε κάποιο φρενοκομείο» κατά το Νόαμ Τσόμσκι, δήλωσε, ότι ουδέποτε προέβη σε αυτή τη δήλωση και την χαρακτήρισε μύθο.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Σαραντάκος είχε γράψει πριν χρόνια στο περιοδικό «Φιστίκι»: «Έλα όμως που ο Χένρυ Τζον Τεμπλ, λόρδος Πάλμερστον, είχε πεί ακριβώς τα ίδια λόγια, προσθέτοντας μόνο μετά τη λέξη "υπάκουος" τη φράση "σαν τους λαούς του Ινδοστάν". Και η δήλωση αυτή έγινε στο βρετανικό κοινοβούλιο το 1850, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα σε βάρος του βρετανού υπηκόου Πατσίφικου».

Δεν ξέρω, που υπάρχει κόκκος αλήθειας, αλλά κανείς τουλάχιστον δεν μπορεί να διαψεύσει την ολόφρεσκια ιταμή δήλωση του Γερμανού Βουλευτή του FDP που ακούει στο όνομα Γιώργος Χατζημαρκάκης και σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Bild έφθασε στο σημείο να δηλώσει ότι η Ελλάδα σαν όνομα έχει “καεί” και θέλει μετονομασία της χώρας.

«Το όνομα Ελλάδα στην Ευρώπη για πολλούς σημαίνει ένα σπασμένο πολιτικό σύστημα μια, ευνοιοκρατία. Ως μέρος μιας έντιμης νέας αρχής, το ελληνικό Σύνταγμα πρέπει να ξαναγραφεί. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα» έφθασε να πει ο Χατζημαρκάκης, που κατά τα άλλα δηλώνει Έλληνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο ανθέλληνας Χατζημαρκάκης χτυπάει την Ελλάδα. Όταν είχε επισκεφθεί τα Σκόπια τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος των Σκοπιανών να αποκαλούνται «Μακεδόνες».

Ο Χατζημαρκάκης έρχεται να μας θυμίσει την δήλωση Κίσσινγκερ ή του Χένρυ Τζον Τεμπλ, λόρδου Πάλμερστον και να βάλει σε υλοποίηση το σχέδιο εξόντωσης της χώρας μας, σχέδιο που μεθοδεύεται χρόνια τώρα και ήρθε η ώρα για την εφαρμογή του. Διαλύοντας την Ελλάδα, αλλάζοντας τον όνομά της, την αφανίζεις.

Ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι, ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχε παραδεχτεί: « Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό».

Όλα, γίνονται, λοιπόν, βάση προδιαγεγραμμένου σχεδίου.


Μέσα στη λέξη «Ελλάς», που το όνομά της δεν αρέσει πια στον Χατζημαρκάκη, που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι είναι Έλληνας, γιατί άραγε, υπάρχει η ρίζα Σελ και η λέξη «λάας». Σύμφωνα με την φιλόλογο Ειρήνη Μαραγκόζη η ρίζα Σελ υποδηλώνει το φως, το λαμπερό, και από εδώ παράγονται οι λέξεις Σελήνη, Σέλας. Όσο για τη λέξη «λάας», αυτή σημαίνει στα ομηρικά Ελληνικά λίθος, πέτρα.

Μπορούμε λοιπόν να σκεφτούμε ότι αν η λέξη «Ελλάς» προέρχεται από το συσχετισμό της ρίζας Σελ και της λέξης «λάας», τότε σημαίνει λαμπερή πέτρα… και οι Έλληνες είναι οι κάτοικοι της λαμπερής πέτρας. Στοιχεία που τόνισε με έμφαση ο Γιώργος Σεφέρης, πριν από 50 και πλέον χρόνια , όταν τιμήθηκε με το Νόμπελ για την πνευματική του προσφορά: «Ἀνήκω σὲ μία χώρα μικρή. Ἕνα πέτρινο ἀκρωτήρι στὴ Μεσόγειο, ποὺ δὲν ἔχει ἄλλο ἀγαθὸ παρὰ τὸν ἀγώνα τοῦ λαοῦ, τὴ θάλασσα, καὶ τὸ φῶς τοῦ ἥλιου».

Σε αυτό το ακρωτήρι, την όμορφη Ελλάδα αιώνες τώρα εισέβαλαν οι ξένοι να μας εξοντώσουν .

Όπως πριν 6 χρόνια εισέβαλαν με νομιμοφανή τρόπο και με τις ευλογίες των πολιτικών μας διεθνείς πλιατσικολόγοι και πραματευτές, τοκογλύφοι αργυραμοιβοί και υπηρέτες της νέας τάξης πραγμάτων με το τεχνηέντως σχεδιασμένο και διογκωμένο χρέος, που ως άλλος Δούρειος Ίππος, έμπασε τα μνημόνια στη χώρα μας. για να μας εξαθλιώσει ως λαό και το πέτυχε.

Η Ελλάδα είναι συνυφασμένη με το δημοκρατικό πολίτευμα, από την αρχαία Αθηναϊκή δημοκρατία μέχρι και τις μέρες μας, που θεωρείται η αρτιότερη μορφή πολιτειακής οργάνωσης και διακυβέρνησης, επειδή συνθέτει και πραγματώνει δυο κορυφαίες αξίες, την ελευθερία του λόγου και τη δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, όμως, το πολιτικό προσωπικό ξεστράτισε, αλλά ευτυχώς το ελληνικό πνεύμα παρέμεινε αδιάφθορο κι αυτός θα μας διασώσει.

«Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου, πάρεξ ελευθερία και γλώσσα» γράφει ο Διονύσιος Σολομός που πάντα μας επηρεάζει με τη φράση του «Κλείσε μές την ψυχή σου την Ελλάδα. Θα αισθανθείς να λαχταρίζει μέσα σου κάθε είδους μεγαλείου και θα είσαι ευτυχισμένος».

Ας μην τους επιτρέψουμε, λοιπόν, να διαγράψουν τη χώρα μας από το χάρτη. Μπορούμε. Έχουμε τη δύναμη Με πρόταγμα την ελληνικότητα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ο μνημειώδης λόγος του Σεφέρη παραμένει πάντα επίκαιρος: «Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα».

Αν δεν έχουμε την πατρίδα μας και την ελευθερία μας οι οικονομικοί δείκτες και μόνο δεν θα μας σώσουν με τίποτα. Γιατί μπορεί να μην έχουμε πατρίδα για να ζήσουμε.

Ας μην επιτρέψουμε, λοιπόν, στους ξένους να αφανίσουν την Ελλάδα. Αυτό είναι το χρέος μας. «Πρέπει να χτυπούμε, να χτυπούμε τη μοίρα μας, ως ν' ανοίξουμε πόρτα, να γλιτώσουμε»!, όπως μας προτρέπει ο μέγας Κρητικός διανοητής Νίκος Καζαντζάκης.

*Η Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου είναι δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου