Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί

Πολιτική


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM 97.8 και στο Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχετικά με τις επιλογές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» επεσήμανε ότι «Περίμενα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έδινε αξία και θα σεβόταν στη λαϊκή εντολή. Είναι αδιανόητο να λάβεις εντολή 62% και να την τσαλαπατήσεις. Δεν είναι μόνο τι επιλογή έχεις. Είναι και τι επιλογή δεν έχεις. Η επιλογή του πρωθυπουργού να παραβιάσει την εντολή του δημοψηφίσματος είναι αντιδημοκρατική».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο ζήτημα του εκλογικού νόμου και της συνταγματικής αναθεώρησης τόνισε πως τα ουσιαστικά προβλήματα της κοινωνίας είναι αυτά της καταρράκωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, που δημιουργούνται από το μνημονιακό καθεστώς και «αυτά τα προβλήματα προσπαθεί να συγκαλύψει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να απασχολήσει τους πολίτες με τερτίπια περί εκλογικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης», όπως υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ακόμη, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε για την αναγκαιότητα ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος, λέγοντας πως «Αυτό που λέμε όλοι εμείς είναι ότι πρέπει να ρίξουμε αυτό το καθεστώς. Όχι αυτήν την κυβέρνηση. Σε αυτό το καθεστώς ανήκει ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης, θα μπει σε λίγο -αφού το προσπαθεί με μεγάλη ζέση- και ο κ. Λεβέντης. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί. Σε αυτό το καθεστώς ανήκουν και οι επιτετραμμένοι των ευρωπαϊκών οργάνων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και σε δύο ζητήματα με τα οποία είχε ασχοληθεί εκτενώς ύπο την ιδιότητα της προέδρου της Βουλής, μέσω της σύστασης εξεταστικών επιτροπών, και αυτά τα ζητήματα είναι αυτά των γερμανικών οφειλών και της επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το χρέος.

Σχετικά με τις γερμανικές οφειλές, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «έχει προδοθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα. Υπάρχει από τον Γενάρη του 2015 εμπεριστατωμένη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αποτιμά τις γερμανικές οφειλές σε ύψος μεταξύ 278-340 δισ. ευρώ. Με βάση αυτήν την έκθεση που έχει καταρτιστεί με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, όπως αποδείξαμε στη Βουλή την προηγούμενη περίοδο, η κυβέρνηση όφειλε να εγγράψει αυτήν την οφειλή στον προϋπολογισμό του κράτους».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους, καθώς και το πόρισμα της επιτροπής, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» ισχυρίστηκε ότι «έχει αποδειχθεί ότι είναι παράνομο, έχει αποδειχθεί ότι έχουμε τα επιχειρήματα, τα εργαλεία να το αποκηρύξουμε, έχει αποδειχθεί ότι την κρίσιμη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας είχε το πόρισμα της Επιτροπής, επέλεξε να κάνει ότι δεν ξέρει, να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει».

Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στα ΝΑΙ τους», η «Πλεύση Ελευθερίας» πραγματοποιεί εκδήλωση αύριο στις 8:30 μ.μ. στο Λυκαβηττό, έχοντας ως αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.

Ολόκληρη η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Real FM:


p-p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου