Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η χειρότερη κυβέρνηση και αντιπολίτευση της ιστορίας

Χάρης Ζάβαλος


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα χει κάνει ρόιδο. Μόνο κάποιος αμετανόητος συριζαίος, υποψήφιος για διορισμό δεν θα το έβλεπε αυτό.

Και τα ‘χει κάνει όλα χάλια από την στιγμή που συνθηκολόγησε στους εκβιασμούς της συμμορίας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.Από το «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος», έχουν γίνει και αυτοί εξυπηρετητές και διαμεσολαβητές του ξεπουλήματος της χώρας.

Βασισμένοι στην απελπισία του κόσμου και στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, υποσχέθηκαν κοπάδια λαγών με πετραχήλια σε όλες ανεξαιρέτως τις κοινωνικές ομάδες.Η δράκα του Τσίπρα και του Δραγασάκη, εξαπάτησε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού που πίστευε ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική μέσω ευρωπαϊκών λύσεων και «σκληρής» διαπραγμάτευσης.

Οπότε μετά από μήνες κωλοτούμπας και αλητείας ότι «ποτέ δεν θέλαμε την ρήξη», υπέγραψαν και την χαριστική βολή με την μορφή του 3ου και χειρότερου μνημονίου.Δεν έχει νόημα να πούμε κάτι για αυτό.

Κάθε βδομάδα που το ΤΑΙΠΕΔ δρομολογεί άλλο ένα ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, κάθε μέρα που η σύνταξη όλο και μειώνεται, κάθε λεπτό που τα εργασιακά κεκτημένα και οι μισθοί ποδοπατούνται, είναι μια ακόμα απόδειξη της αδιέξοδης πολιτικής των «σωτήριων» μνημονίων που στο τέλος, δεν θα αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα.

Οι αυτοκριτικές του ίδιου του ΔΝΤ για τα λάθη και τις παραλείψεις αυτής της οικονομικής πολιτικής προκαλούν μόνο γέλιο, αν όχι και δάκρυα, που κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή μέχρι και ο τελευταίος ανίδεος αντιλαμβάνεται σε τι λούπα έχουμε πέσει.

‘Όταν οι Ρωμαίοι ισοπέδωσαν την Καρχηδόνα μετά την νίκη τους στον Γ’ Καρχηδονιακό πόλεμο, πριν φύγουν έσπειραν με αλάτι τη γη προκειμένου να μην μπορεί ξανά να καλλιεργηθεί και να μείνει για πάντα ακατοίκητη.

«Carthago delenda est » Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί, είπε ο Κάτων ο Πρεσβύτερος.

Το 3ο μνημόνιο, συνέπεια των αποτυχημένων προηγούμενων δύο, είναι το αλάτι που ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από της διαταγές της Κομισιόν και των Eurogroup στην χώρα και τίποτα δεν πρόκειται να φυτρώσει ξανά γιατί προσπαθεί να ξεριζώσει την ελπίδα, μια λέξη που τόσο οικειοποιήθηκε.

Έχοντας απορροφήσει ένα ομολογουμένως μεγάλο αντιμνημονιακό κομμάτι της κοινωνίας, το κινηματικό σκέλος αυτής έχει αποδιοργανωθεί κάτω από το βάρος της μεταστροφής στον ρεαλισμό που σίγουρα θα πάρει χρόνο να συσπειρωθεί.

Και η αντιπολίτευση;Η χειρότερη από καταβολής κόσμου.Δεν μιλάμε καν για τις αντιμνημονιακές κορώνες του δεινόσαυρου Λαφαζάνη και της λίγης Κωνσταντοπούλου που αδυνατεί να κατανοήσει τους συσχετισμούς που έχουν δημιουργηθεί.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μνημονιακότερη και από τον ίδιο τον Σόιμπλε, μην μπορώντας να αντιπολιτευτεί με εργαλεία την κατάργηση των δολοφονικών μνημονίων, προσπαθεί να ξεχωρίσει από τον ultra- μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, με γελοία και ανήκουστα επιχειρήματα.

Ηοax και κατασκευασμένες ειδήσεις κατακλύζουν τα φίλα προσκείμενα στην Νέα Δημοκρατία και στους κολαούζους της, sites.Mισές αλήθειες και ανήκουστα ψέματα, πέφτουν βροχή στο διαδίκτυο.Στυλιστικές απόψεις και γραβάτες χτίζουν μια εξωφρενικά αστεία αντιπολίτευση.«Ο Συριζα τα πουλάει όλα, ψηφίστε εμάς για να τα πουλήσουμε τουλάχιστον καλοντυμένοι.» Αυτή είναι η κατακλείδα.

Τραγελαφική υιοθέτηση της αριστείας από καραμπινάτα λαμόγια, ανίκανους και απαίδευτους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε μισή εργατοώρα στο βιογραφικό τους με απώτερο στόχο την επιστροφή των ίδιων και των τσιρακιών τους, στην αγαπημένη τους ενασχόληση. Στο αδιάκοπο ξεκοκάλισμα των ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ο ευρωπαϊκός μαστός του ρευστού είναι ο στόχος και όλοι οι εξουσιομανείς κρατικοδίαιτοι γόνοι, στοχεύουν με λύσσα σε αυτό.Πανηγύρια της Αγίας Παρασκευής με λούμπεν που γαυγίζουν «Παραιτηθείτε» αλλά από Σεπτέμβρη γιατί τώρα πρέπει να μαυρίσουμε.

Ούτε μια αλήθεια.Κατασκευασμένοι εχθροί από παράσιτα που ξυπνάνε με περίσσια μανία τον κοινωνικό αυτοματισμό μέχρι να φάει ο ένας τον άλλον όσο ο Ντράγκι πληρώνει κάθε σπατάλη τους που ξεχρεώνουμε εμείς από τα 350 ευρώ της αξιοπρέπειας του Κατρούγκαλου, του Μαρδά, του Μητσοτάκη, του Βαρβιτσιώτη.

Η καταστροφή έρχεται μέσα από το μοντέλο της μνημονιακής ευρωπαϊκής διακυβέρνησης που οικειοποιείται μέχρι και τα ολυμπιακά μετάλλια των χωρών που απομυζά, παρουσιάζοντας τα ως μετάλλια μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που καταστρέφει τον εγχώριο αθλητισμό μέσα από την εξοντωτική λιτότητα.

Ο εχθρός δεν είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας ή ο ζαμπονοτυροπιτάς που δεν έκοψε απόδειξη.Εχθρός είναι τα ευρωπαϊκά τεχνοκρατικά τσιράκια των Βρυξελλών και οι πρόθυμοι.Και μόνο αν το κατανοήσουμε αυτό, θα μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Αλλά την κανονική, όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

nostimonimar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου