Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Πολεμικός τουρισμός

Γιάννης Μακριδάκης


Όσοι έχετε απωθημένο να ζήσετε μερικές μέρες σαν Σύριοι στο Χαλέπι, δεν έχετε παρά να κλείσετε ένα δωμάτιο στην Βολισσό της ΒΔ Χίου κατά το πενθήμερο 17-21 Οκτώβρη.

Όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση Χίου, εκείνες τις μέρες και νύχτες θα πραγματοποιηθεί μια από τις καθιερωμένες ετήσιες ασκήσεις της, η οποία περιλαμβάνει βολές με πραγματικά πυρά στη θάλασσα.

Προσωπικά, ως κάτοικος της περιοχής, έχω ζήσει απίστευτες εμπειρίες κατά τη διάρκεια τέτοιων ασκήσεων τα τελευταία χρόνια και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να μη χάσετε αυτή τη σπουδαία ευκαιρία να ζήσετε ως κάτοικοι εμπόλεμης ζώνης. Αφήστε που όπως όλα δείχνουν, θα σας χρειαστεί μια τέτοια εμπειρία στο άμεσο μέλλον, και θα είστε προετοιμασμένοι, δεν θα σας πέσει πρωτόγνωρη και πολύ τρομακτική η ατμόσφαιρα του πολέμου.

Στην Βολισσό λοιπόν κατά το εν λόγω πενθήμερο θα ζήσετε με την τεστοστερόνη στα ύψη, οι κρότοι από τα κανόνια θα είναι εκκωφαντικοί, άλλοι πάλι υπόκωφοι και θα κάνουν τη γη να τρέμει, τα στρατιωτικά οχήματα και οι στρατιώτες με στολές παραλλαγής και φούμο στα μούτρα θα πλημμυρίζουν τον τόπο, εντυπωσιακοί υδάτινοι πίδακες ύψους πολλών μέτρων θα ξεπετάγονται εδώ κι εκεί μες στη θάλασσα, θα ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας και απαγόρευση προσέγγισης σε παραλίες και παράλια μέρη.

Χελώνες καρέτα καρέτα ίσως δείτε να ξεβράζονται νεκρές, ίσως και δελφίνια ακόμη και πολλές μέρες μετά την άσκηση αν παρατείνετε τις διακοπές σας, χιλιάδες ψάρια νεκρά θα δείτε να πλέουν στον αφρό της θάλασσας, μιας και όλα αυτά τα πλάσματα δεν έχουν διαβάσει την ανακοίνωση απαγόρευσης της κυκλοφορίας, εντυπωσιακά τεθωρακισμένα οχήματα θα απολαύστε να σκάβουν με τις ερπύστριές τους τους δρόμους και τις παραλίες, αεροπλάνα και ελικόπτερα θα συμπληρώνουν την ηχητική και οπτική πολεμική πανδαισία, τις νύχτες φωτοβολίδες θα σχίζουν το στερέωμα και κρότοι από βομβαρδισμούς θα ταράσσουν την πλάση και θα σας τρομάζουν τινάζοντάς σας από τον ύπνο σας, θα σας ανεβάζουν το αίσθημα πατριωτισμού και περηφάνιας.

Και, τέλος, τόνοι βαρέων μετάλλων θα πέφτουν στην θάλασσα μέσω των πυρομαχικών, σκοτώνοντας επί τόπου υδρόβια πλάσματα και υποσκάπτοντας την υγεία των κολυμβητών που έρχονται αμέριμνοι και ανύποπτοι τα καλοκαίρια για παραθερισμό, αφού, όπως αναγράφει στο τέλος η ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης, “μετά την βολή θα γίνει πλήρης αποκατάσταση των χώρων και θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος” (!!!), κοινώς θα μαζέψουν τα σακουλάκια από τα κρουασάν που θα φάνε κι εσείς θα είστε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες σε όλα αυτά!

Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν για να ζήσετε τον πόλεμο που ζούμε εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι, όταν τελειώνει το καλοκαίρι και φεύγουν οι τουρίστες, να ζήσετε μέρες και νύχτες τεστοστερόνης και εθνικής περηφάνιας, να βεβαιωθείτε ότι τα λεφτά των φόρων που πληρώνετε εξυπηρετούν τον πατριωτικό σκοπό τους και να απολαύσετε την εμπειρία του άμαχου πληθυσμού σε εμπόλεμη ζώνη. Να βγάλουν και οι επιχειρήσεις της περιοχής κανένα μεροκάματο διότι φέτος ήταν η κατάσταση τραγική.

Σας περιμένουμε για ένα αξέχαστο 5ήμερο. Για κρατήσεις παραδοσιακών οικιών και δωματίων απευθυνθείτε στην 96 ΑΔΤΕ. Καλή αντάμωση και καλή παραμονή στο χωριό μας.


Πηγή: yiannismakridakis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου