Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

O πολιτικός τσακωμός της ημέρας: Το ΟΑΚΚΕ εναντίον του "ψευτοΚΚΕ"

Άρης Δημοκίδης


Η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (ΟΑΚΚΕ) δεν αναγνωρίζει το γνωστό ΚΚΕ ως το αυθεντικό ΚΚΕ και γι' αυτό κατεβαίνει και στις εκλογές. Συχνά γίνεται στόχος επικριτικών σχολίων για την αντιπάθεια που τρέφει για τον Πούτιν ή κατηγορείται από άλλους κομμουνιστές ως έχων αντιεβραϊκό μένος και διασυνδέσεις με εθνικιστικές ομάδες.

Το ίδιο το ΚΚΕ μάλλον σνομπάρει την ΟΑΚΚΕ, και στον Ριζοσπάστη βρήκα ελάχιστα δημοσιεύματα που την αναφέρουν (σ' ένα απ' αυτά, του 2004, η εφημερίδα διαμαρτύρεται γιατί 4 ψήφοι του ΚΚΕ "εξαφανίστηκαν" κατά την καταμέτρηση κάλπης και προσμετρήθηκαν ως ψήφοι η ΟΑΚΚΕ).

Σε ένα άρθρο μόνο ("Κυριακή 23 Οχτώβρη 2013") αφήνεται να εννοηθεί ότι η ΟΑΚΚΕ μαζί με άλλα κόμματα ήταν κοντά με την εργοδοσία στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Αναφέροντας μια ανακοίνωση που είχε βγει, τονίζει ο Ριζοσπάστης: «Το ενδιαφέρον είναι ποιοι είναι αυτοί που "όλοι συμφώνησαν" στα παραπάνω: Στελέχη - εργοδηγοί, γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας, εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ΑΠ του τότε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΟΑΚΚΕ , με προκάλυμμα 9 συνδικαλιστές που είχαν εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου με το συνδυασμό "Εργατική Ενότητα Μεταλλεργατών" (ΕΕΜ) και οι οποίοι μαζεύτηκαν στο δημαρχείο Περάματος για να εκλέξουν τη "Συντονιστική" τους.»


Απ' ό,τι φαίνεται, στη δίκη της Χρυσής Αυγής η ΟΑΚΚΕ ξαναναφέρθηκε, με αποτέλεσμα να μου στείλει ένα ημέιλ με τίτλο τόσο πομπώδη και δυναμικό (και γραμμένο στα κεφαλαία) που δεν μπορούσα να αγνοήσω. Ήταν ο τίτλος της παρακάτω ανακοίνωσης:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ, ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΣΤΗΝ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ Χ.Α


Σε μια πρωτοφανή, συκοφαντική και πάνω απ' όλα προβοκατόρικη επίθεσή του ενάντια στην ΟΑΚΚΕ, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ηγετικό στέλεχος του ΠΑΜΕ και του ψευτοΚΚΕ στη δίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, κατέθεσε ότι η ΟΑΚΚΕ, “προάγει ακροδεξιές θέσεις και στο Ικόνιο (Πέραμα) συνάντησε τον Λαγό” δηλαδή συνάντησε το πιο εξέχον εγκληματικό στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας στον Πειραιά.

Προηγούμενα είχε καταθέσει για την Αυτοοργάνωση, ένα πλατύ κίνημα των εργατών της Ζώνης που εκδηλώθηκε το 2009 με τη συμμετοχή 500 εργατών ενάντια στο δικτατορικό συνδικαλιστικό καθεστώς του ΠΑΜΕ, ότι “την είχε βοηθήσει ο Λαγός στο Ικόνιο” και ότι “είναι το σωματείο των εργολάβων με τη ΧΑ”. Δηλαδή ότι τάχα η Αυτοοργάνωση αποτέλεσε τη βάση για την εγκατάσταση του ρατσιστικού σωματείου της ΧΑ στη Ζώνη 5 χρόνια μετά. Αυτό το κίνημα το είχε υποστηρίξει σθεναρά η ΟΑΚΚΕ με τη συνδικαλιστική της παράταξη στη Ζώνη, τον ΕΡΓΑΣ. (Δες σχετικά: αποσπάσματα πρακτικών δίκης www.facebook.com/Goldendawnwatch στις 14/11, 10/11 και 8/11, υλικά για το ιστορικό της Αυτοοργάνωσης στο ιστολόγιο της “http://autoorganosizonisperama.blogspot.gr” καθώς και σχετικά άρθρα της ΟΑΚΚΕ -www.oakke.gr/na453_4/zoni453_4.htm, www.oakke.gr/na456/zoni456.htm, www.oakke.gr/na456/apantisivima456.htm). Πρόκειται για πραγματικό όργιο προβοκάτσιας και φασιστικής αντιστροφής της αλήθειας.

Επειδή θεωρεί ότι η πιο απάνθρωπη έκφραση της κτηνωδίας των εκμεταλλευτών και καταπιεστών της ανθρωπότητας είναι ως τα σήμερα ο ναζισμός, η ΟΑΚΚΕ υπερασπίζει από θέση αρχής τα όποια θύματα της βίας του. Αυτό, ακόμα και αν θεωρεί ότι η πολιτική δράση αυτών των θυμάτων γίνεται στα πλαίσια πολιτικών γραμμών και ηγεσιών εχθρικών προς το λαό. Γι αυτό η ΟΑΚΚΕ είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή τη συμπαράστασή της στα μέλη του ΠΑΜΕ της Επισκευαστικής Ζώνης που δέχτηκαν αιματηρή επίθεση από τους ναζήδες φονιάδες της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα το 2013. Αυτό το έκανε παρόλη τη μακρόχρονη και σκληρή πάλη που η συνδικαλιστική παράταξη της ΟΑΚΚΕ στη Ζώνη, ο ΕΡΓΑΣ, έχει δώσει ενάντια στη βαθειά αντεργατική, και τραμπούκικη πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΜΕ στη Ζώνη και παρά την άρνηση της ΕΣΑΚ της Ζώνης να καταδικάσει την επίσης αιματηρή επίθεση από τη ΧΑ που είχαν δεχτεί δύο σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ που κολλούσαν αφίσες στον Πειραιά το 1997. Η λογική αυτής της στάσης μας είναι ότι η βάση του ψευτοΚΚΕ είναι ακόμα, στην κύρια πλευρά της τμήμα του λαού αντίθετα με τα ηγετικά του στελέχη, ενώ τα μέλη των ναζιστικών τραμπούκικων συμμοριών είναι βίαιοι ρατσιστές, δηλαδή εχθροί του λαού, όπως και οι ηγέτες τους.

Όμως η ηγεσία του ψευτοΚΚΕ, όχι μόνο απέδειξε πως το μόνο πράγμα που δεν την ενδιαφέρει είναι η αντιναζιστική ενότητα στη βάση του λαού, αλλά διάλεξε το βήμα της δίκης των ναζιστών για να εξαπολύσει ενάντια στην ΟΑΚΚΕ τη βρωμερή κατηγορία ότι συνεργάζεται μαζί τους! Στην ουσία αυτή η κατηγορία εξυπηρετεί ιδιαίτερα τη ναζιστική συμμορία, γιατί επιχειρεί να ακυρώσει την οργάνωση που δίνει σ' αυτήν τα πιο βαθιά πολιτικά χτυπήματα. Γιατί είναι η ΟΑΚΚΕ που μαζί με την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία αποκάλυψε πρώτη στο λαό ότι η ΧΑ δεν ήταν ένα ακροδεξιό ή έστω ένα απλά φασιστικό κόμμα, αλλά ναζιστικό, και επίσης εκτίμησε σωστά το μεγάλο κίνδυνο που αυτή εκπροσωπούσε όταν όλοι έλεγαν ότι ήταν κάτι το περιθωριακό. Κυρίως η ΟΑΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που έβαλε και βάζει σαν ελάχιστη απαίτηση πολιτικού δημοκρατισμού και σαν προϋπόθεση κάθε πραγματικής δικαστικής δίωξης των ναζί το να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα-συμμορία τους. Ακόμα ήταν αυτή που στήριξε την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία στη δίκη του αρχιναζί Πλεύρη η οποία αποκάλυψε πόσο προστατεύεται ο ναζισμός και ο αντισημιτισμός από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και τη Δικαιοσύνη. Τέλος είναι αυτή που κατεβάζει από τη συμμορία τη μάσκα του πατριωτικού κόμματος και το δείχνει όπως είναι, μια δράκα πρακτόρων της νεοχιτλερικής Ρωσίας, δηλαδή μια δράκα νεοταγματασφαλιτών.

Το λιγότερο που θα περίμενε λοιπόν ένας δημοκράτης να κάνει το ΠΑΜΕ ήταν να απορρίψει εξ αρχής το επιχείρημα της ΧΑ, ότι το “όπως χτυπήσατε εσείς την Αυτοοργάνωση το 2010 έτσι και εμείς χτυπήσαμε εσάς το 2013”, λέγοντας ότι η πρώτη δεν ήταν μια σύγκρουση με δολοφονικά χαρακτηριστικά και δεν είχε πίσω της μια δολοφονική και ρατσιστική κοσμοθεωρία εξόντωσης, αλλά αφορούσε μια σύγκρουση εντός του συνδικαλιστικού και πολιτικού κινήματος της Ζώνης και του Πειραιά. Άλλωστε γι αυτό ακριβώς το λόγο τα μέλη της Αυτοοργάνωσης που είχαν υποστεί τότε τη βία του ΠΑΜΕ δεν πήγαν να καταγγείλουν την επίθεση στις κρατικές αρχές, αλλά στο λαό με αφισοκόλληση και στο διαδίκτυο. Και αυτό το δήλωσε ρητά τότε σε ανακοίνωσή της η Αυτοοργάνωση (http://autoorganosizonisperama.blogspot.gr/2011/01/blog-post_3870.html)διαψεύδοντας ρεπορτάζ του Βήματος ότι τα θύματα της επίθεσης είχαν κάνει καταγγελία στο Λιμενικό.

Αλλά ο Πουλικόγιαννης δεν αρκέστηκε καν στο να διαψεύσει την επίθεση λέγοντας ότι δεν βρήκε καταγγελία γι αυτήν στο βιβλίο συμβάντων του Λιμενικού (προφανώς δεν θα έβρισκε), αλλά ξεστόμισε στην κατάθεσή του την τρομερή συκοφαντία ότι η Αυτοοργάνωση ήταν δημιούργημα της ΧΑ μαζί με τους εργοδότες και ότι αποτέλεσε τη βάση για να στηθεί η ΧΑ στη Ζώνη. Η αλήθεια όπως θα δούμε παρακάτω ήταν ακριβώς η αντίθετη: Η Αυτοοργάνωση ήταν το μεγαλύτερο ανάχωμα στην είσοδο της ΧΑ στη Ζώνη.

Και για να μην υπάρχει αμφιβολία για που το πήγαινε ο Πουλικόγιαννης, λίγες μέρες μετά (14/11), πρόσθεσε καταθέτοντας, και μάλιστα εν ψυχρώ, προφανώς μετά από υπόδειξη της ηγεσίας του, τον ασύλληπτο γκεμπελισμό, ότι η ίδια η ΟΑΚΚΕ συνάντησε τον εγκληματία ναζιστή Λαγόυπονοώντας στα πλαίσια των σχέσεών της με την Αυτοοργάνωση. Αυτά θέλουν αβυσσαλέο μίσος και άπειρη δολιότητα για να τα σκαρφιστεί κανείς, αλλά κρύβουν και τους εφιάλτες που έζησε η ηγεσία του ψευτοΚΚΕ το 2010 από το μεγάλο ξεσηκωμό των εργατών της Ζώνης ενάντια στη δικτατορία του ΠΑΜΕ στη Ζώνη με τον ΕΡΓΑΣ στην πρώτη γραμμή του.


Θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια τέτοια επίθεση από την ηγεσία του Περισσού, την οποία η ΟΑΚΚΕ κατηγορεί εδώ και χρόνια γιατί υπερασπίζεται με πάθος τη νομιμότητα των ναζί και γιατί συνυπάρχει αρμονικά μαζί τους στη Βουλή, επειδή οι θέσεις τους έχουν στρατηγική σύμπτωση στα πιο βασικά διεθνή ζητήματα (μαχητικός αντιευρωπαϊσμός και αντιδυτικισμός, ανοιχτός ή καλυμμένος φιλορωσισμός, φιλία με τους Σέρβους γενοκτόνους, υπεράσπιση της προσάρτησης της Κριμαίας και του διαμελισμού της Γεωργίας από τη Ρωσία, υπεράσπιση του γενοκτόνου Ασαντ). Θα μπορούσαμε δηλαδή να περιμένουμε από ένα τέτοιο κόμμα ότι θα τολμούσε να αποκαλέσει με θράσος την ΟΑΚΚΕ ακροδεξιά οργάνωση, αντιστρέφοντας την τεκμηριωμένη κατηγορία που απευθύνει ανοιχτά σε αυτό η ΟΑΚΚΕ εδώ και δεκαετίες ότι είναι σοσιαλ-φασιστικό, δηλαδή κομμουνιστικό στη μορφή αλλά φασιστικό στο περιεχόμενο της ιδεολογίας και της δράσης του.

Όμως η κατηγορία τους ότι η ΟΑΚΚΕ έχει συναντηθεί με έναν εγκληματία αρχιτραμπούκο ναζιστή, είναι κάτι που ξεπερνάει κατά πολύ τη συνήθεια αυτής της ηγεσίας να κατηγορεί για ασφαλίτες όσους την αποκαλύπτουν από την πλευρά της αριστεράς. Εδώ μιλάμε για τους πιο αδίστακτους προβοκάτορες.

Αυτή την προβοκάτσια το ψευτοΚΚΕ την οργανώνει όχι μόνο για να πλήξει την ΟΑΚΚΕ, που είναι το πιο επίμονο αγκάθι στο τσίγκινο στέμμα της ηγεμονίας του πάνω σε όλη την καθεστωτική “αριστερά”, αλλά για να ρίξει στην ΟΑΚΚΕ και στο αυθόρμητο κίνημα της Αυτοοργάνωσης, που εδώ και 5 χρόνια δεν υπάρχει, τη δικιά του αποκλειστική ευθύνη για το ότι στο πρώτο λιμάνι της χώρας σε έναν εργατικό χώρο με πελώρια συμβολική σημασία, όπως είναι η Επισκευαστική Ζώνη του Περάματος, απέναντι από τα γραφεία του δικού του Συνδικάτου, στήθηκαν το 2015 τα γραφεία του πρώτου ανοιχτά ρατσιστικού εργατικού συνδικάτου της χώρας. Πως μπορεί να ευθύνεται με οποιονδήποτε τρόπο η μικρή οργανωτικά ΟΑΚΚΕ για το γεγονός ότι τώρα στην Πύλη της Ζώνης, λίγα μέτρα από το γραφείο του Συνδικάτου της Ζώνης, εκείνου που δεν άφηνε την Αυτοοργάνωση με τη βία να μοιράσει τις προκηρύξεις της, μοιράζει τώρα προκηρύξεις εντελώς ανενόχλητο μπροστά στο εντελώς απαθές βλέμμα του ΠΑΜΕ το σωματείο των “ελλήνων εργατών”, το σωματείο των ναζί;

Αυτό το πανευρωπαϊκού επιπέδου έγκλημα έχει συντελεστεί κυρίως γιατί το μεγαλύτερο σε οργανωμένη δύναμη κόμμα της χώρας, και μάλιστα το υποτιθέμενα εργατικό, δεν κούνησε και δεν κουνάει καν το δαχτυλάκι του για να συσπειρώσει όλη τη δημοκρατική και εργατική Ελλάδα σε έναν παρατεταμένο, παλλαϊκό και μαχητικό αγώνα για να το ματαιώσει. Και βέβαια δεν υπάρχει τίποτα τόσο γελοίο όσο το να κατηγορεί την ΟΑΚΚΕ για τον εκναζισμό της Ζώνης, όταν ο αρχηγός της εμβληματικής απεργίας του ψευτοΚΚΕ στη Χαλυβουργία του Ασπροπύργου ο Σιφωνιός, χειροκροτούσε τον Κασιδιάρη που επικεφαλής ενός λόχου χρυσαυγιτών δήλωνε στους απεργούς τη συμπαράστασή του στην απεργία.

Και ενώ το κομματικό ΠΑΜΕ της Ζώνης ποδοπατά με τόσους τρόπους την αντιφασιστική παράδοση του εργατικού κινήματος, η γεμάτη τόσες τάσεις και ρεύματα αυθόρμητη Αυτοοργάνωση που το ΠΑΜΕ τόσο βρώμικα την κατηγορεί για όργανο της ΧΑ ήταν ακριβώς το αντίθετο: Ήταν αυτή που με επικεφαλής τον ΕΡΓΑΣ έδιωξε με τις κλωτσιές και με αντιφασιστικά συνθήματα τους χρυσαυγίτες που είχαν τότε επικεφαλής τους τον Παναγιώταρο όταν επιχείρησαν να μπουν σαν τάχα συμπαραστάτες στη μεγάλη συγκέντρωση της Αυτοοργάνωσης στο Ικόνιο στις 17/2/2010, στην πραγματικότητα για να την προβοκάρουν. (Προφανώς αυτή ήταν η “βοήθεια” του Λαγού στην Αυτοοργάνωση στο Ικόνιο για την οποία κατέθεσε στη δίκη ο Πουλικόγιαννης). Δες το ρεπορτάζ της Νέας Ανατολής (http://www.oakke.gr/na453_4/zoni453_4.htm).

Και η Αυτοοργάνωση δεν έμεινε εκεί: Για να αποτρέψει κάθε είδους εθνοφασίστες, ρατσιστές και ναζιστές να παίξουν κάποτε οποιοδήποτε ρόλο μέσα στο σωματείο που ήθελε να ιδρύσει, αποφάσισε μετά από πρόταση του ΕΡΓΑΣ το καταστατικό του Σωματείου που υπέβαλε στο Πρωτοδικείο να είναι ρητά αντιρατσιστικό και διεθνιστικό. Έτσι, στους σκοπούς του σωματείου περιλαμβάνονταν τα εξής:

«4. Να καλλιεργεί ένα ταξικό – συναδελφικό και διεθνιστικό πνεύμα στους εργαζόμενους, ώστε να αισθάνονται κομμάτι του συνόλου της εργατικής τάξης και να κατανοούν έτσι ότι τα εργατικά συμφέροντα βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τις επιλογές των εργοδοτών. (…)

(...) 7. Να προάγει το αίσθημα της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, του ασυμβίβαστου που ταιριάζει στον κόσμο της δουλειάς, στους εργαζόμενους που παράγουν με το μυαλό και τα χέρια τους τον πλούτο της κοινωνίας.

8. Να αγωνίζεται μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα ενάντια στην ξενοφοβία, το ρατσισμό, το σοβινισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.

9. Να προβάλλει το όραμα και να παλεύει για έναν άλλο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, διακρίσεις, πολέμους και αδικία, για μια άλλη κοινωνία, της αφθονίας, της ισότητας και της ελευθερίας».

Όμως ενώ η Αυτοοργάνωση έδινε τότε τέτοιες μάχες αποκλεισμού και καταδίκης του ναζισμού από ένα αυθόρμητο κίνημα, το ΠΑΜΕ έβαζε στα κομματικά περιφρουρημένα ψηφοδέλτιά του σαν υποψήφιο για το ΔΣ τον τότε φιλοχρυσαυγίτη Τάσο Μιχάλαρο (http://www.avgi.gr/article/4768083/5148470/g-alebizopoulos-e-naupegoepiskeue-den-einai-chamene-ypothese ), που λίγο μετά έγινε το πρωτοπαλλήκαρο των ναζί στα τάγματα εφόδου και είναι τώρα υπόδικος για την εμπλοκή του στη δολοφονία του Φύσσα.

Η ηγεσία του ψευτοΚΚΕ δεν θα μπορέσει ποτέ να εξηγήσει γιατί δεν έκανε την αιματηρή επίθεση των κανιβάλων ναζί στα μέλη του στο Πέραμα αιτία κήρυξης παλλαϊκού πολιτικού πολέμου εναντίον τους για να μην ιδρύσουν το ρατσιστικό τους σωματείο, αλλά τη χρησιμοποίησε σαν άλλοθι αντιναζιστικής συνέπειας για να επιτρέψει στο δικαστήριο και μετά στους ναζήδες να ανοίξουν επίσημα τα γραφεία τους και να τα κρατήσουν. Γιατί πραγματικά πέρα από το πολιτικό ζήτημα, υπάρχει τίποτα πιο αντίθετο με το Σύνταγμα και με την εργατική νομοθεσία από ένα σωματείο που είναι μόνο για έλληνες, ένα σωματείο δηλαδή που δηλώνει στην επικεφαλίδα του ότι αποκλείει τους μετανάστες, δηλαδή ένα σωματείο καθαρά ρατσιστικό και καθαρά διασπαστικό για την εργατική τάξη; Ποιο πρωτοδικείο, ποιο Εφετείο, ποιος Άρειος Πάγος θα τολμούσαν να αντέξουν ένα πανελλήνιο και γιατί όχι πανευρωπαϊκό δημοκρατικό κίνημα ενάντια στην έγκριση ενός ρατσιστικού σωματείου και ποια δράκα ναζήδων θα μπορούσε να ανοίξει τα γραφεία της και να τα λειτουργήσει; Κι όμως το μόνο που έκανε το ψευτοΚΚΕ ήταν όλη-όλη μια διαδήλωση αφού άνοιξαν τα γραφεία του ναζιστικού σωματείου στη Ζώνη για να ρίξει στάχτη στα μάτια των μελών του και όλων των αντιφασιστών της χώρας.

Τελικά η συκοφαντική επίθεση του ψευτοΚΚΕ στην ΟΑΚΚΕ και στην Αυτοοργάνωση θα αναδείξει την κρυμμένη αλήθεια για το ιστορικό του έγκλημα στη Ζώνη. Δηλαδή ότι η Αυτοοργάνωση όχι μόνο δεν ήταν το εφαλτήριο των ναζιστών, αλλά ήταν το μεγαλύτερο και ταυτόχρονα το τελευταίο ανάχωμα ενάντια στην εγκατάστασή τους σε αυτήν. Και ήταν ανάχωμα όχι μόνο λόγω της καταστατικά κατοχυρωμένης σύγκρουσής της με το φασισμό, αλλά γιατί οι εργάτες της Ζώνης είχαν μισήσει το ΠΑΜΕ για τη δικτατορική και οικονομικά ιδιοτελή του εξουσία, καθώς και για το παραγωγικό σαμποτάρισμα της Ζώνης με ψευτοταξικά προσχήματα με το οποίο αυτό έδιωχνε τα καράβια (http://www.oakke.gr/na453_4/zoni453_4.htm). Αυτός ο τελευταίος ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο είχαν οδηγηθεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση όλοι σχεδόν οι εργάτες, εκτός από τα μέλη του ΠΑΜΕ που η ηγεσία τους τους εξασφάλιζε μόνιμα δουλειά μέσα από τους επιλεκτικούς εκβιασμούς της στην εργοδοσία (με τις επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας). Αντίθετα, η Αυτοοργάνωση ήταν σταθερή στην πάλη της για πλήρη εσωτερική δημοκρατία, για καλό ενιαίο μεροκάματο και για πλήρη ανεξαρτησία από την εργοδοσία.

Έτσι οι εργάτες: είτε θα συγκροτούσαν οι ίδιοι το δημοκρατικό Πρωτοβάθμιο συνδικάτο της Ζώνης με το δικό τους κίνημα της Αυτοοργάνωσης για να αντιμετωπίσουν τη θεσμοθετημένη νοθεία του πανελλαδικού Κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου του ΠΑΜΕ, το οποίο κέρδιζε πάντα τις εκλογές στη Ζώνη γιατί έφερνε μέλη του από όλη τη χώρα για να ψηφίσουν, είτε θα δέχονταν όποιο σωματείο θα τους έφερνε το πολιτικό καθεστώς σαν τάχα εναλλακτική λύση στο μισητό στην πλειοψηφία των εργατών σωματείο του ΠΑΜΕ.

Έγινε το δεύτερο καθώς την Αυτοοργάνωση τη διέλυσε το ΠΑΜΕ πατώντας όχι τόσο στα λάθη του γενικά πολιτικά άπειρου αυθόρμητου κινήματός της, αν και είχε τη μεγάλη βοήθεια του ΕΡΓΑΣ, όσο στους συντριπτικούς εναντίον της πολιτικούς συσχετισμούς. Η ηγεσία του ΠΑΜΕ δηλαδή δεν είχε σαν μόνο όπλο της την τεράστια πείρα της στις συκοφαντίες, στις απειλές, στη διάσπαση και στη βία, αλλά είχε πάνω απ' όλα τη συστράτευση ενάντια στην Αυτοοργάνωση όλων ανεξαίρετα των μεγάλων κομμάτων μέσα και έξω από το Συνδικάτο, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν όλοι αυτοί μαζί που χτύπησαν την Αυτοοργάνωση και έτσι άνοιξαν το δρόμο στους ναζήδες. Η ΧΑ έστησε το σωματείο της στην Ζώνη 2 χρόνια μετά τη διάλυση της Αυτοοργάνωσης σαν ο αντίθετος πόλος του ΠΑΜΕ, δηλαδή σαν ο τάχα αντικαθεστωτικός πόλος της Ζώνης που όμως δεν δέχτηκε πόλεμο από το καθεστώς της. Έτσι μπόρεσαν με τη βοήθεια και ενός σημαντικού κομματιού της εργοδοσίας και μέσα σε μια ανεργία εντελώς πλέον εφιαλτική, να προσεταιριστούν κάποιους θυμωμένους με το ΠΑΜΕ πολιτικά καθυστερημένους εργάτες. Άλλωστε με μια ανάλογη “αντικαθεστωτική” δημαγωγία δυνάμωσαν ψηφοφορικά σαν κόμμα σε όλο τον άνεργο Πειραιά και σε όλη τη χώρα μέσα στην κρίση παίρνοντας ψήφους και από μη συνειδητούς φασίστες. Γιατί πάντα έτσι εμφανίζονται οι ναζί στις απελπισμένες μάζες για να στήσουν το νέο πολύ πιο φρικτό τους καθεστώς : Σαν εχθρός του μισητού παλιού καθεστώτος. Ο μόνος που φταίει για το πλησίασμα σε οποιοδήποτε βαθμό των εργατών στο σωματείο των ναζήδων, είναι το κέντρο του παλιού καθεστώτος, το ΠΑΜΕ που σκότωσε τη δημοκρατική εναλλακτική διέξοδο που ήταν η Αυτοοργάνωση. Ή αλλιώς το ψευτοΚΚΕ στη Ζώνη λειτούργησε σαν ο μεγαλύτερος προβοκάτορας υπέρ των ναζί.

Στην πραγματικότητα ποτέ το ψευτοΚΚΕ δεν ήθελε να ελέγχει απόλυτα τη Ζώνη απλά για να την ελέγχει. Ο ΕΡΓΑΣ το κατήγγειλε για χρόνια ότι ήθελε να ελέγχει τη Ζώνη μόνο και μόνο για να την παραδώσει χωρίς καμιά απολύτως μάχη, φτηνή, διαλυμένη και άνεργη στους κινέζους φασίστες (εξέχοντα μέλη του φιλικού του ρωσοκινεζικού άξονα) για να την ξεζουμίσουν. Και οι κινέζοι φασίστες, όπως έχουν αποδείξει στην προβλήτα 2 του ΟΛΠ, έχουν τις πιο στενές σχέσεις με τους ναζί της ΧΑ και τους προσλαμβάνουν εκεί μαζικά γιατί ξέρουν ότι αυτοί μπορούν να πνίξουν πιο αποτελεσματικά από τον καθένα τα μισθολογικά και τα πολιτικά δικαιώματα των εργατών.Ταυτόχρονα όμως στην προβλήτα 2 συνυπάρχουν αρμονικά το ΠΑΜΕ και η Χρυσή Αυγή. Όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται η συνδικαλιστική συγκυριαρχία τους σε όλο το λιμάνι της νέας κατοχικής δύναμης.

Έτσι εξηγείται γιατί η ηγεσία του ψευτοΚΚΕ επιχειρεί τώρα ακριβώς στη δίκη των ναζί να εξαπολύσει την προβοκατόρικη επίθεση της ενάντια στην αντιναζιστική ΟΑΚΚΕ, που είναι ο κοινός εχθρός και των δύο. Αλλά ματαιοπονεί. Την ΟΑΚΚΕ την προστατεύουν τα γεγονότα, η ανοιχτή, πάντα δημοκρατική πολιτική και συνδικαλιστική της δράση, και πάνω από όλα η τολμηρή και κόντρα στο καθεστωτικό ρεύμα πολιτική και ιδεολογική της γραμμή, μια γραμμή που οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας και παγκόσμια ορμητικά επαληθεύουν. Στο βάθος είναι γι αυτό το λόγο που μόλις τώρα και για πρώτη φορά στα 31 χρόνια της ΟΑΚΚΕ ο σοσιαλφασισμός κηρύσσει ανοιχτά τον ως τώρα βρώμικο πόλεμο που με ψιθύρους διεξήγαγε εναντίον της.

Καλώς ήρθατε κύριοι του ψευτοΚΚΕ στο ξέφωτο. Έχετε σηκώσει μια μεγάλη πέτρα για να συντρίψετε την ΟΑΚΚΕ, αλλά αυτή είναι ασήκωτη για τα κιλά σας και αναγκαστικά θα πέσει στα πόδια σας.

Αθήνα 19/11/2016

Πηγή: www.lifo.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου