Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Πεσκέσι, τα βρακιά τους!!

Του Κώστα Γιαννιώτη


Παραμονές γιορτών και το muppet show των δοσίλογων, που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση, είχε τη φαεινή ιδέα να πετάξει μια ατάκα κατά του Σόιμπλε, έτσι για να πουλήσει μούρη στο φιλοθεάμον κοινό, του ποιμνιοστασίου του!

Μέσες άκρες, ο Τσιπρούλης αποκάλεσε τον Σόιμπλε ψυχοπαθή (σιγά τα νέα) και καμάρωνε σαν κότα (καλλαίουσα) - (λειράτη) για το δυναμισμό και την αντρειοσύνη του!

Όμως, όπως γίνεται πάντα με τους λαγούς που κάνουν μαλακίες, πριν ξημερώσει η επόμενη μέρα, το Βερολίνο άρχισε να μπουμπουνίζει, και οι κότες, πετώντας τα λειριά, μαζεύτηκαν στο κοτέτσι κακαρίζοντας και διορθώνοντας τη δήλωση λέγοντας ότι απευθυνόταν στο... διάστημα και τους εξωγήινους και όχι στον... HER Wolfgang Schaouble!

Ως εδώ τα πράγματα ήταν αναμενόμενα! Απλά γέλασαν μέχρι και τα φανάρια των δρόμων!

Δεν είναι είδηση, δεν με αφορά και δεν με ακουμπά το γεγονός ότι ο δούλος συμπεριφέρεται με... δειλία!

Εκείνο που με αφορά, εκείνο που με καίει και με κάνει να τρίζω τα δόντια, είναι ότι με αφορμή το γεγονός ότι ‘’τόλμησαν’’ να δώσουν έκτακτο βοήθημα στους εξαθλιωμένους συνταξιούχους δέχτηκαν την άμεση αντίδραση του επιτροπάτου, που τους ξερίζωσε το αυτί, απαιτώντας όχι μόνο άμεσα μέτρα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά και αποδοχή των απαιτήσεων Τόμσεν, για το ύψος του πλεονάσματος!

Δεν έφτανε όμως αυτό! Ζήτησαν γραπτές δεσμεύσεις, με επιστολή του ‘’υπουργού’’ οικονομικών της χώρας!

Ταυτόχρονα ζήτησαν, η επιστολή να εμπεριέχει και δήλωση μετανοίας, για το ‘’ατόπημα’’ να δώσει έκτακτο ‘’βοήθημα’’ στους συνταξιούχους, χωρίς την άδεια των... ‘’θεσμών’’!

Και η εντολή εξετελέσθη πάραυτα!

Είναι κοινό μυστικό ότι ΚΑΙ αυτή η κυβέρνηση -παρά τους ‘’αριστερούς’’ λεονταρισμούς της- έχει στείλει τα παντελόνια της στον καίσαρα του Βερολίνου και στο ιερατείο των Βρυξελλών!

Όμως βάλθηκαν να ξεπεράσουν και τον εαυτό τους!

Αυτή τη φορά τύλιξαν μέσα στην επιστολή Τσακαλώτου ακόμα και τα σώβρακά τους –πλυμένα και άπλυτα– και τα έστειλαν πεσκέσι στους πραίτορες!

Η επιστολή Τσακαλώτου προς τους πραιτοριανούς Ντάιζελμπλουμ του Eurogroup και Ρέγκλινγκ του ESM, εμπεριέχει την πλήρη συμμόρφωση της ‘’κυβέρνησης’’ προς τας... υποδείξεις και με τη δήλωση ότι, σύντομα, θα ξεσκίσει την ελληνική κοινωνία, με νέες περικοπές των ήδη σακατεμένων συντάξεων, με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας, προς ικανοποίηση των τεράτων του Βερολίνου και των Βρυξελλών!

Αυτή η επιστολή με καίει και με τσουρουφλίζει!

Όχι για το κατάντημά τους!

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να στέκεται με όποιον τρόπο θέλει μπροστά στον... κάθε καίσαρά ΤΟΥ!

Ορθός, γονατιστός, ανάσκελα ή μπρούμυτα και γλείφοντας τα παπούτσια του καίσαρά ΤΟΥ!

Μπορεί να στέλνει δηλώσεις μετανοίας ή και πολλά άλλα πεσκέσια, τα οποία ‘’τραβάει’’ η όρεξη του καίσαρά ΤΟΥ!

Αλλά όταν αυτός που στέλνει τέτοια επιστολή υποτέλειας, υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό και, μαζί του, και μένα, τότε τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή!

Τότε η πράξη του μετατρέπεται άμεσα σε καταπάτηση του συντάγματος και σε επίθεση κατά της αξιοπρέπειας του λαού! Εάν υπάρχει ακόμα δικαιοσύνη, έχει υποχρέωση –που πηγάζει από το σύνταγμα– να επέμβει!



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου