Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Μια απαγόρευση που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες

Κόσμος


Η Κίνα ανακοίνωσε ότι απαγορεύει το εμπόριο ελεφαντόδοντου από τον Μάρτη του 2017, κάτι που αναμένεται να «σώσει την παρτίδα» για τον αφρικανικό ελέφαντα, ο οποίος απειλείται με εξαφάνιση.

Σχεδόν το 70% του ελεφαντόδοντου παγκοσμίως αγοράζεται από Κινέζους, ενώ εκτιμάται ότι η απαγόρευση θα αυξήσει την πίεση στο Χονγκ Κονγκ και τη Βρετανία να αναμορφώσουν τους δικούς τους νόμους.

«Αυτά είναι εξαιρετικά νέα, καθώς θα κλείσει η μεγαλύτερη αγορά ελεφαντόδοντου παγκοσμίως» δηλώνει ο Αϊλι Κινγκ της Εταιρείας Προστασίας Άγριας Ζωής και προσθέτει «Αυτό αλλάζει το παιχνίδι για τον αφρικανικό ελέφαντα. Καλούμε όλες τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας».

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι η αγορά ελεφαντόδοντου «κλείνει» στις 31 Μαρτίου σημειώνοντας ότι η απαγόρευση θα επηρεάσει 34 επιχειρήσεις επεξεργασίας ελεφαντόδοντου και 143 σημεία πώλησης.

Υπολογίζεται ότι την περασμένη δεκαετία περίπου 100.000 ελέφαντες έχασαν τη ζωή τους από την λαθροθηρία με τον πληθυσμό του αφρικανικού ελέφαντα να πέφτει στις 111.000 από τις 415.000.

Πηγή: efsyn.grΗ Σφήκα: Επιλογές
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...