Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Προσοχή στα fake news και την προπαγάνδα στις εκλογές της Βενεζουέλας

Κόσμος


Μια εντελώς διαφορετική εικόνα, από τις σκηνές «αιματοχυσίας» που περιγράφουν τα δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και αναπαράγουν άκριτα τα ελληνικά ΜΜΕ, δίνουν φωτογραφίες και βίντεο από την ειρηνική προσέλευση χιλιάδων ψηφοφόρων στις εκλογές για την συντακτική συνέλευση στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Βενεζουέλας οι λίγες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εκλογικά κέντρα από οπαδούς της αντιπολίτευσης, αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογές αποκαλούνται από το σύνολο σχεδόν των δυτικών και ελληνικών ΜΜΕ σαν «αμφιλεγόμενες» παρά το γεγονός ότι ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν την αντιπολίτευση να σεβαστεί τη διαδικασία και καταδίκασαν κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης των ψηφοφόρων να προσέλθουν στις κάλπες.

Τη διαδικασία αμαύρωσε πάντως η εν ψυχρώ εκτέλεση από αγνώστους του υποψηφίου Jose Felix Pineda μέσα στο σπίτι του. Αρχικά η βρετανική εφημερίδα METRO παρουσίασε τον Pineda σαν «υποψήφιο της αντιπολίτευσης» αλλά αναγκάστηκε να διορθώσει το κείμενο ύστερα από έντονες αντιδράσεις.

Η φωτογραφία του νεκρού υποψηφίου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την πολιτική του ταυτότητα.


Μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη στην πρωτεύουσα Καράκας.


Κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας, που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση με στόχο την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άτομα. Διαδηλωτές έκαψαν το δημαρχείο και το αστυνομικό τμήμα στην πόλη Τιμοτές ενώ αρκετοί αστυνομικοί δέχθηκαν πυροβολισμούς – ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του όταν διαδηλωτές τον πυροβόλησαν στο κεφάλι (για τη ταυτότητα των θυμάτων του τελευταίου 48ωρου διαβάστε εδώ)

Φωτογραφίες και βίντεο από τις ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα


Πηγή: info-war.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου