Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Βενεζουέλα: Οι εκτιμήσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος για τη Συντακτική Συνέλευση

Κόσμος


ΚΚ Βενεζουέλας: Εκτιμήσεις της 4ης Ολομέλειας της ΚΕ για τις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση και τα καθήκοντα του κόμματος.

Καράκας, 8 Αυγούστου. 2017, Tribuna Popular – Το Πολιτικό Γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PCV), έδωσε στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις της 4ης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου, για τα αποτελέσματα των εκλογών για την σύσταση της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC), καθώς και τις προοπτικές και προειδοποιήσεις που πρέπει να εκτιμήσει ο εργαζόμενος λαός, οι λαϊκές και επαναστατικές οργανώσεις, με αφορμή αυτόν τον σημαντικό σταθμό.

Για την εθνική ηγεσία του PCV, η εκλογική διαδικασία, η εγκαθίδρυση και η έναρξη λειτουργίας της Συντακτικής Συνέλευσης,αποτελούν μια «νίκη του λαού μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική που υλοποίησε τη γραμμή της αντιδραστικής βίας προσπαθώντας να εμποδίσει τις εκλογές της 30η Ιουλίου», δήλωσε ο Όσκαρ Φιγκέρα,Γενικός Γραμματέας του PCV.

Οι κομμουνιστές της Βενεζουέλας επαναλαμβάνουν ότι αυτή η αντιιμπεριαλιστική νίκη του λαού της Βενεζουέλας –και όχι μόνο του Τσαβισμού- μπορεί να είναι εφήμερη αν η Συντακτική Συνέλευση περιοριστεί μόνο στην προσπάθεια να επιφέρει αλλαγές στο πολιτικό εποικοδόμημα της χώρας, αν η Συντακτική Συνέλευση δεν είναι ικανή να πάρει αμέσως ένα σύνολο μέτρων και ενεργειών που στοχεύουν στα βασικά προβλήματα του λαού μας.

«Αν μείνει εκεί, σε αυτό το επίπεδο επιφανειακής δράσης, αυτό θα σήμαινε ένα σημαντικό άλμα (πίσω) στην απάντηση του λαού μας ενάντια στην αντιδραστική βία και θα διαλυθεί στο παιχνίδι της γραφειοκρατίας, η οποία επίσης θα επιβληθεί στη Συντακτική Συνέλευση», σημείωσε ο κομμουνιστής ηγέτης. Προειδοποίησε επίσης: «Στη Συντακτική Συνέλευση, προειδοποιούμε τους βουλευτές να διατηρήσουν τους δεσμούς με τις μάζες, με τον λαό, να κινητοποιούνται από τις θέσεις και τις προτάσεις του λαού μας, τόσο σε εδαφικό όσο και σε κλαδικό επίπεδο, που φτάνουν στη Συντακτική Συνέλευση».

Λαϊκή πίεση στις Λαϊκές Συντακτικές Συνελεύσεις


Ο Φιγκέρα επεσήμανε ότι τέθηκαν πολλά καθήκοντα στους κομμουνιστές, από τα οποία το σημαντικότερο είναι «να εντείνουν τις προσπάθειες στο λαϊκό επαναστατικό κίνημα, στο πλαίσιο της επαναστατικής εργατικής, αγροτικής, λαϊκής και κοινοτικής συμμαχίας, να προωθήσουν την πραγματοποίηση των Συντακτικών Συνελεύσεων σε εδαφικό και παραγωγικό επίπεδο αλλά και την λαϊκή πίεση στην Εθνική Συντακτική Συνέλευση, για να ληφθούν άμεσα μέτρα και συντακτικές πράξεις που θα χτυπούν το υψηλό κόστος ζωής, την κερδοσκοπία, την διαφθορά, την ανασφάλεια και θα προστατεύουν τα εργατικά δικαιώματα που καταπατούνται, όπως αυτό της εργασιακής σταθερότητας».

Για το PCV, ένα από τα μέτρα που πρέπει να πάρει η Συντακτική Συνέλευση είναι να διατάξει την αποκατάσταση όλων των εργαζομένων που έχουν εντολή επαναφοράς και οι εργοδότες (ιδιώτες και δημόσιο) δεν έχουν συμμορφωθεί με αυτές τις αποφάσεις, να εγκαθιδρύσει μηχανισμούς για το χτύπημα των αποθησαυριστών και των κερδοσκόπων, με λαϊκή και εργατική συμμετοχή, να πάρει μέτρα απαλλοτρίωσης των μονοπωλίων, τα οποία είναι οι βασικοί υπεύθυνη για την κερδοσκοπία.

Υποστήριξη της Ταξικής Συνδικαλιστικής Εθνοσυνέλευσης


Τέλος, ο Φιγκέρα δήλωσε ότι οι δυνάμεις των κομμουνιστών θα ενταχθούν ενεργά στην Ταξική Συνδικαλιστική Εθνοσυνέλευση, που πραγματοποιεί το Εθνικό Μέτωπο Αγώνα της Εργατικής Τάξης (FNLCT) το Σάββατο 12 Αυγούστου,όπου θα συζητηθούν πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση του ρόλου του εργατικού και ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την υπεράσπιση των κατακτήσεών του και για να απαιτήσει από την Συντακτική Συνέλευση να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού της Βενεζουέλας, να γίνουν σεβαστά και να αποτελέσουν απτή πραγματικότητα στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων.

Πλατιά λαϊκή συμμαχία για την νίκη στις περιφερειακές εκλογές


Η 4η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του PCV επικύρωσε την απόφαση να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Δεκέμβρη και ταυτόχρονα οι κομμουνιστές θα εργαστούν για την οικοδόμηση μιας ενωτικής, λαϊκής και επαναστατικής πλατφόρμας που θα εξασφαλίσει την νίκη του εργαζόμενου λαού σε αυτές τις εκλογές, απέναντι στον φασισμό, το ρεφορμισμό και την διαφθορά.

Ο Όσκαρ Φιγκέρα, γενικός γραμματέας του PCV, δήλωσε ότι η εθνική ηγεσία του PCV έθεσε το καθήκον της ενίσχυσης της εργατοαγροτικής, λαϊκής και επαναστατικής συμμαχίας με τις οργανώσεις που απαρτίζουν τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο Σιμόν Μπολίβαρ (GPPSB) και το Λαϊκό Αντιιμπεριαλιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο (FPAA), καθώς και με κάθε επαναστατική οργάνωση, με στόχο την διαμόρφωση μιας ενωτικής εκλογικής πλατφόρμας για τις 10ης Δεκέμβρη, όπου θα εκλεγούν οι περιφερειακοί κυβερνήτες και Περιφερειακά Νομοθετικά Συμβούλια.

Το PCV καταδικάζει τις νέες φασιστικές ενέργειες


Το PCV εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την καταδίκη του για τις πρόσφατες πράξεις βίας στο Fuerte Paramaca στην περιφέρεια Βαλένσια καθώς και τις νέες κυρώσεις που ενέκρινε το βορειοαμερικανικό κράτος ενάντια σε Βενεζουελάνικους οργανισμούς, ως μια νέα βρώμικη ενέργεια ιμπεριαλιστικής επέμβασης.

Οι εκτιμήσεις αυτές προέρχονται από την 4η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του PCV, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου, όταν έλαβε γνώση για την δράση μιας ομάδας μισθοφόρων κομάντος ενάντια στην προαναφερόμενη στρατιωτική εγκατάσταση. Οι ενέργειες αυτές «επιδιώκουν να επαναφέρουν την πραγματικότητα της χώρας μας στην πριν την 30η Ιουλίου κατάσταση», ανέφερε ο Όσκαρ Φιγκέρα, Γενικός Γραμματέας του PCV.

Πηγή: prensa-rebelde.blogspot.gr (μετάφραση από prensapcv.wordpress.com)Η Σφήκα: Επιλογές
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...