Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Κατά τα άλλα οι Κομμουνιστές είμαστε «ακραίοι» ...

mitsos175


17 Αυγούστου 1982: Ο Ανδρέας Παπανδρέου αναγνωρίζει το αυτονόητο: Την Εθνική Αντίσταση. Ο περίφημος λόγος του είχε κάποιες «ελλείψεις»: Δεν μίλησε πχ για το ρόλο των δοσίλογων, των συνεργατών των Γερμανών, αφήνοντας να εννοηθεί πως Αντίσταση έγινε από όλους… Δεν είναι το θέμα μας όμως αυτό. Ποια ήταν η αντίδραση της ΝΔ; Ο τότε αρχηγός της, Ευάγγελος Αβέρωφ, αποκάλεσε την κίνηση αυτή «συγχωροχάρτι στο ΚΚΕ», ενώ ο ίδιος έβγαλε ένα «φιλιππικό» κατά των Κομμουνιστών.

Από την ίδρυση της η ΝΔ είχε υιοθετήσει όχι μόνο την ακροδεξιά ρητορική μαζί με τα διχαστικά συνθήματα, όπως το «Πασόκια και Κομμούνια θα γίνετε σαπούνια» (!) που φώναζαν στις συγκεντρώσεις τους, αλλά και τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που ήταν άλλωστε συνέχεια τους.

Έτσι στις 30/4/1976 ο 16χρονος μαθητής Σιδερής Ισιδωρόπουλος, πέφτει νεκρός στην προσπάθειά του να ξεφύγει της σύλληψης επειδή κόλλαγε αφίσες!

Λιγότερο από ένα μήνα μετά, στις 25/5/1976, Μια Αύρα της Αστυνομίας, ενώ καταδίωκε διαδηλωτές, σκότωσε μια 67χρονη εργαζόμενη την Αναστασία Τσιβίκα κατά τη διάρκεια ενός Συλλαλητηρίου εναντίον των αυταρχικών - αντεργατικών νόμων του Καραμανλή.

Στις 28 Οκτωβρίου 1980, η ΠΕΑΕΑ Νεάπολης Θεσσαλονίκης θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Σύμφωνα όμως με απόφαση δεν επιτρεπόταν οι σύλλογοι που πρόσκεινταν στο ΚΚΕ ή οργανώσεις των αντιστασιακών του ΕΑΜ, να καταθέτουν στεφάνια. Την ώρα της παρέλασης μια ομάδα χωροφυλάκων χτύπησε άγρια τα μέλη του παραρτήματος. Ο Εαμίτης Τάσος Μαγλαρίδης, 76ετών, δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι και πέθανε στις 30 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο, όπου είχε διακομιστεί.

Με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη έρχεται η «χρυσή εποχή των τραμπούκων»: Μέλη της ΟΝΝΕΔ ξεσαλώνουν: Τρομοκρατούν, υβρίζουν, καταστρέφουν, χτυπούν.

8/1/1991: Ο αγωνιστής καθηγητής μαθηματικών Νίκος Τεμπονέρας δολοφονείται από δημοτικό σύμβουλο της ΝΔ. Στις 10 του ίδιου μήνα, υπήρξαν πολύωρες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για το φονικό, στην Αθήνα. Από τα αμέτρητα δακρυγόνα που ρίχτηκαν προκλήθηκε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του «Κάπα Μαρούση». Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος Ιωάννης Νεμετζίδης και ένα νεαρό άτομο αγνώστων στοιχείων.

Είναι λίγα ενδεικτικά παραδείγματα για το πώς αστικές δεξιές κυβερνήσεις (ή δήθεν σοσιαλιστικές) εννοούν τη «συναίνεση», τη «δημοκρατία», την «ειρήνη». Η ΝΔ δεν άλλαξε. Ο Κούλης ακολουθεί την παράδοση της: Καταστολή - βία - νοθεία - ψέματα - εξαπάτηση - τρομοκρατία κλπ….

Κατά τα άλλα οι Κομμουνιστές είμαστε «ακραίοι», τα θύματα είναι ίδια με τους θύτες και το παραμύθι της δεξιάς με τον κόκκινο δράκο πάει σύννεφο….

Πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr



Η Σφήκα: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου