Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Φιλιά από την κόλαση

Γιάννης Αθανασιάδης


Χθες είχα αναρτήσει σχόλιο με τον προβληματισμό μου για τις απίθανες συγκρούσεις αμερικανικών πολεμικών πλοίων στις Νότιες θάλασσες με νεκρούς και αγνοούμενους ναύτες του Αμερικάνικου Π.Ν.

Πάμε να δούμε πως εξελίσσονται τα πράγματα στον μεγαλύτερο και υπερσύγχρονο στόλο του πλανήτη.

Αντιγράφω την είδηση


1. Δύτες βρήκαν σορούς στα πλημμυρισμένα τμήματα του αντιτορπιλικού του ΠΝ των ΗΠΑ που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων κοντά στα στενά της Μάλακα* στη Σιγκαπούρη.

*("Μαλάκα στρέιτ" λέγονται τα στενά (τρόπος του λέγειν στενά) της Σιγκαπούρης με την Σουμάτρα ο αρθρογράφος κομπλάρει να βάλει κανονικά τον τόνο)

2. Αποπέμφθηκε σήμερα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ο διοικητής του Έβδομου Στόλου αντιναύαρχος Τζόζεφ Οκόιν, έπειτα από δύο φονικές συγκρούσεις στις οποίες ενεπλάκησαν πολεμικά πλοία στην Ασία σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών. Ήταν το τέταρτο σοβαρό περιστατικό φέτος για τον αμερικανικό Στόλο του Ειρηνικού!!!

Η απόφαση για την απομάκρυνση του Οκόιν ελήφθη «λόγω απώλειας της εμπιστοσύνης στην ικανότητά του να διοικεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

(Καλά διαβάσατε το τέταρτο περιστατικό φέτος)!!!

3. Ο ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον είπε ότι έχει ζητήσει από τους κυβερνήτες στόλων απανταχού να κάνουν μια "επιχειρησιακή παύση" μιας ή δύο ημερών για να συζητήσουν τη δράση που θα ακολουθήσουν ώστε να εξασφαλίσουν ασφαλείς και αποτελεσματικές επιχειρήσεις. Είπε ότι "δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι η σύγκρουση ήταν εσκεμμένη ή αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης ή σαμποτάζ.Η διερεύνηση όμως θα εξετάσει όλες τις πιθανότητες"

(Εδώ συμβαίνει κάτι πρωτοφανές για τον Αμερικάνικο στόλο προσέξτε "έχει ζητήσει από τους κυβερνήτες στόλων απανταχού να κάνουν μια "επιχειρησιακή παύση" μιας ή δύο ημερών...") Τρεις ερμηνείες υπάρχουν για αυτά που συμβαίνουν και το βάζω σαν προβληματισμό.

1. Το "χόρτο" πάει σύννεφο στις γέφυρες των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ κι έτσι δεν βλέπουν ούτε ακούν τα προειδοποιητικά μηνύματα των υπερσύγχρονων μέσων παρατήρησης και αποφυγής σύγκρουσης.

2. Είναι αποτυχημένες πειραματικές δοκιμές νέων τεχνολογικών μέσων των Αμερικάνων (κάτι που θεωρώ πιο απίθανο από το "χόρτο")

3. Έχει ξεκινήσει ένας σιωπηλός πόλεμος με νέα ηλεκτρονικά όπλα. Και οι Αμερικάνοι όπως είναι λογικό το καλύπτουν μέχρι να καταλάβουν τι τους συμβαίνει και από πού προέρχεται, κάνοντας το παπί (έχουμε κι ένα γόητρο)!

Όπως και να έχουν τα πράγματα η κατάσταση είναι πολύ σοβαρότερη απ ΄ ότι την αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ, αλλά και οι κυβερνήσεις.

Εύχομαι ολόψυχα να είναι η ειρηνική και απλά άτυχη η πρώτη περίπτωση.

Αν συμβαίνει η δεύτερη έχουμε μια παράταση στον χρόνο.

Αν συμβαίνει όμως η τρίτη, τότε αδέρφια όσοι θέλετε να θαφτείτε μετά θάνατον αρχίστε από τώρα να σκάβετε! Όσοι θέλουμε αποτέφρωση δεν θα έχουμε.... "κανένα πρόβλημα".

Φιλιά από την κόλαση.



Γιάννης Αθανασιάδης: Σχετικά με τον Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου