Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό…

Βασίλης Μακρίδης


► Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα από το Κερατσίνι μέχρι το Καστράκι της Δραπετσώνας, πάνω από το λιμάνι, εξαιρετική ήταν (και είναι και την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές) η συναυλία που ακολούθησε!!!

► Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους καλλιτέχνες που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου. Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Last Drive, Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης, αλλά και τα υπόλοιπα σχήματα που έπαιξαν στο ενδιάμεσο (και ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα) έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους την ώρα που τους αναλογούσε στη σκηνή και πήραν το ολόθερμο χειροκρότημα που τους άξιζε.

► Η εκδήλωση συνεχίζεται και αυτήν την ώρα και θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί, με τραγούδια (γνωστά και ακυκλοφόρητα) του Killah P.

► Βεβαίως, για άλλη μια φορά η «παραφωνία» τόσο στην πορεία, όσο και στον χώρο της συναυλίας ήταν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «μπαχαλάκηδες», τους οποίους προσωπικά ουδέποτε συνέχεα ούτε συνέδεα με τον αναρχικό και ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς πιστεύω ότι η δράση τους εξυπηρετεί εντελώς άλλα συμφέροντα και όχι κανενός είδους «αντιεξουσιαστική» πάλη...

► Οι προκλήσεις τους έδωσαν το «πάτημα» στη γνωστή... «αριστερή» Αστυνομία του γνωστού κ. Τόσκα να κάνει χρήση χημικών στην ευρύτερη περιοχή της Δραπετσώνας, αλλά και δύο φορές μέσα στον χώρο της συναυλίας!!!

► Εκπληκτική ήταν η αντίδραση του Γρηγόρη Κλιούμη, κιθαρίστα και βοκαλίστα των Υπογείων Ρευμάτων, όταν έπεσαν τα χημικά μέσα στο Καστράκι, όπου διεξαγόταν η συναυλία. Απευθυνόμενος τόσο στους μπάτσους, όσο και στους «γνωστούς άγνωστους» μπαχαλάκηδες, είπε από μικροφώνου: «Εμείς δεν χρειζόμαστε χημικά για να κλάψουμε, ΜΑΛΑΚΕΣ, Ε ΜΑΛΑΚΕΣ»!... Βαθιά υπόκλιση, αδερφέ!!!

► Γενικά περάσαμε καλά, συγκινηθήκαμε, φωνάξαμε αντιφασιστικά συνθήματα, τραγουδήσαμε και συνεχίσαμε να κρατάμε τους εαυτούς μας σε εγρήγορση απέναντι στη φασιστική και νεοναζιστική απειλή. Είμαστε σίγουροι ότι η πάλη ενάντια στον φασισμό και τον νεοναζισμό θα βρει νικητές εμάς, τη δική μας πλευρά!!!

► ΥΓ: Το τραγούδι ακούστηκε στη συναυλία, με τον Γιάννη Αγγελάκα σε κάποιο σημείο να το λέει με τον τρόπο που το διασκεύασε ο Παύλος... Μεγάλη τιμή και μεγάλη συγκίνηση!!!




Βασίλης Μακρίδης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου