Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Τόσο σθένος πια

Το editorial του Δρόμου που κυκλοφορεί


Όταν χάνεται το μέτρο, όλα μπορεί να τα ισχυριστεί κανείς. Ας πούμε, να παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι για να μην παρασυρθεί από τις Σειρήνες. Ναι, ο Τσίπρας παραλαμβάνοντας το «βραβείο πολιτικού σθένους» στο Παρίσι, είπε πως τον πρώτο καιρό αισθανόταν σαν τον Οδυσσέα. Πάλι πιάστηκε άσχετος… Δέθηκε για να μην παρασυρθεί από τον λαό που ψήφισε «Όχι» ή από τους Ευρωπαίους που τώρα τον βράβευσαν;

Άμα το καβαλήσεις το καλάμι, πιάνεις και την ουρά του (αγγλικά ή γαλλικά, δεν έχει σημασία). Κάποτε είχαμε τα σαρδάμ του Σημίτη, μετά τα άπταιστα Ελληνικά του ΓΑΠ, τώρα τις ασχετοσύνες και την αμορφωσιά του Τσίπρα. Και τις εξυπνάδες του Τσακαλώτου, που πρώτα τις σκέφτεται στα αγγλικά και μετά τις μεταφράζει σε ένα ελληνοφανές ιδίωμα. Κι όμως, αυτό το σχήμα έχει προς το παρόν τη στήριξη όλης της ευρωκρατίας και του Τραμπ. Γιατί απλά κάνει την δουλειά τους, όπως ακριβώς θέλουν.

Μια βροχή φτάνει για να δείξει την απόλυτη γύμνια του πολιτικού κόσμου, την πλήρη υποταγή του στον δημοσιοσχεσιτισμό και την αδιαφορία για έργα υποδομής και προστασίας της κοινωνίας. Φτάνει όμως και για να εξαναγκάσει σε τροποποιήσεις τον πολιτικό σχεδιασμό όλων. Τώρα, με μια λαθροχειρία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αρχίζουν να μετρούν αν τα βλήματα προς πώληση στη Σαουδική Αραβία είναι 100.000 ή 200.000. Έγγραφα κυκλοφορούν, ο Βούτσης καλού κακού αμέσως τα κλειδώνει, ο έμπειρος θεράπων πολλών αφεντάδων απειλεί με 10χρονη φυλάκιση όποιον διαρρεύσει έγγραφα, ενώ ο Καμμένος ζητά άμεση στήριξη του Τσίπρα αυτοπροσώπως. Ταραχή και τρικυμία στο σχήμα που συγκυβερνά. Ο Φίλης καραδοκεί και ξαναχτυπά («ας ακυρωθεί η συμφωνία με Σ. Αραβία»). Μπαίνουν σιγά-σιγά οι βάσεις της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ που είναι και συγγενική δύναμη… Ο ένας εκβιάζει τον άλλον σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι κι ο Καρανίκας, κάποιους εκβιάζει στο Μαξίμου. Να μην απειλεί ο Καμμένος, ο Κουρουμπλής, ο Κοτζιάς, ο Τσακαλώτος, ο Παππάς ή ο Μουζάλας; Η επόμενη ημέρα πλησιάζει.

Τόσο συμπυκνωμένο «σθένος», είχαμε χρόνια να αντικρίσουμε. Τόση υποκρισία και ψευτιά. Τόσο δούλεμα και παραποίηση της πραγματικότητας. Πώς το έγραφε ο Καρανίκας; «Στα τσακίδια!». Μήπως αυτό το βραβείο είναι που πρέπει να παραλάβουν οι κυβερνητικοί αλαζόνες που νομίζουν ότι μπορούν να ασχημονούν και να ψεύδονται «για το καλό του τόπου; Να ξεβρομίσει λίγο το πεδίο. Και φυσικά, μην σκεφτούν να το παίξουν λαϊκή αντιδεξιά αντιπολιτευτική δύναμη, γιατί τους περιμένουν κι άλλα βραβεία.

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στο φετινό Πολυτεχνείο ήταν ενδεικτική του σθένους του. 200 άνθρωποι και γύρω-γύρω τα ΜΑΤ… Η είδηση ότι στην πρώτη σειρά του μπλοκ ήταν οι Σταθάκης, Κατρούγκαλος, Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Κοτζιάς, Καρακώστα, Αυλωνίτου, Σπίρτζης και Δούρου, κρατώντας λοστάρια με κόκκινες σημαίες, διαψεύστηκε με σθένος και παρρησία από το γραφείο τύπου…

Πηγή: e-dromos.gr



Δρόμος της Αριστεράς: Επιλογές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου