Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Πρόταση γάμου

Μαργαρίτα Μανώλη


Σήμερα ο πατέρας ξύπνησε από τα χαράματα. Ευδιάθετος. Με τα αστειάκια του, με τα πειράγματα στις νοσοκόμες. Αυτόν που πάντα τον συνόδευε μια σκιά θλίψης, μια αρχέγονη αίσθηση που κουβαλούσε μέσα του. Μια βαθιά επίγνωση ότι κάπου στο μέλλον παραμόνευε μια τραγωδία. Ο φόβος ότι αυτό που του δόθηκε δε θα κρατήσει. Ο αχός όλων των θλιμμένων ερωτικών ιστοριών που δεν ήθελε να ακούσει.

Όχι θλίψη σήμερα. Σήμερα ζήτησε το καλό του κουστούμι. Κι ένα λουλούδι στο πέτο. Αναστάτωση στο θάλαμο. Θα κάνει πρόταση γάμου στο κορίτσι π΄αγαπά. Το «κορίτσι» που έχει μαζί της 3 κόρες. Κι είναι από καιρό «φευγάτη». Μια αγωνία στη φωνή του. Κι αν του την αρνηθούν; Οι νοσοκόμες τον καθησυχάζουν.

Σήμερα η οδύνη της ύπαρξής του γίνεται η ηδονή της αναμονής. Το αγόρι που βρισκόταν πίσω απ’ τα μάτια του τη βλέπει κιόλας, με τη λουλουδάτη φούστα, τα σανδάλια στα πόδια και τα μαλλιά της ξέπλεκα. Σκύβει ευλαβικά, φιλεί το χέρι της αγαπημένης του. Γιατί η καρδιά δεν ξέρει τι θα πει τέλος. Αν έβαζες κάτι στην καρδιά σου, θα έμενε εκεί για πάντα.

Τώρα κοιμάται με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του. Μαζί του αναπαύονται τα 80 του χρόνια και το μυαλό μικρού παιδιού.

Πηγή: artinews.gr



Μαργαρίτα Μανώλη: Σχετικά με τον Συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου