Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Τουρκικές εκλογές Ιούνιος 2018

Παναγιώτα Μπλέτα


Με φόντο τις πρόωρες τουρκικές εκλογές ο τουρκικός επεκτατισμός έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και η κεμαλική αντιπολίτευση επιδίδονται σε έναν αγώνα διεκδικητικών βλέψεων που δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικότερα τον επαναπροσδιορισμό των περιφερειακών τους συνόρων σε Συρία και Ιράκ.

Απώτερος στόχος είναι ο συνεταιρισμός στο οικονομικό παιχνίδι που αφορά τις περιοχές, όχι τόσο για την ίδια την Τουρκία όσο για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα σε επίπεδο χρήματος και εξουσίας.

Και ο Τουρκικός λαός έρμαιο στην αιμοχαρή δίψα τους…

Μετά το νοθευμένο δημοψήφισμα για την αλλαγή του Τουρκικού συντάγματος την 16η Απριλη 2017, ο Ερντογάν προχωρά ανενόχλητος σε έναν πόλεμο κατά των πάντων προκειμένου να εξασφαλίσει ξανά την κυριαρχία του στην εξουσία.

Με παλαιοδικτατορικές μεθόδους όπως η φίμωση του τύπου, οι φυλακίσεις οποιουδήποτε στέκεται απέναντι στις πολιτικές του, επιχειρεί να επιβάλλει την καρέκλα του για άλλα πέντε χρόνια στο σβέρκο των Τούρκων πολιτών.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου (Μάρτιος 2018),160.000 Τούρκοι πολίτες βρέθηκαν φυλακισμένοι μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, κληρικοί, διανοούμενοι,ακτιβιστές, καλλιτέχνες, στρατιωτικοί, δικαστικοί, επιχειρηματίες και άλλοι.

Ανοιχτά μέτωπα λοιπόν και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό καθιστούν την Τουρκία χωρίς ουσιαστικές συμμαχίες στο εξωτερικό και με εμφύλιες συρράξεις στο εσωτερικό.

Ο Ερντογάν από μόνος του θέτει το εαυτό του σαν στόχο.

Και όσο και να μοιάζουν ελεγχόμενες από αυτόν οι εκλογές στις 24 Ιουνίου 2018 όπως και η τελική επικράτησή του, είναι αβέβαιη η διατήρησή του στην εξουσία.

Το χαμηλό προφίλ των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις ολοένα και μεγαλύτερες αντιδράσεις στο εσωτερικό προμηνύουν ότι η εκκαθάριση του είναι προμελετημένη και θα γίνει εκ των έσω - ότι κι αν αυτό σημαίνει…

Το ζητούμενο είναι όμως τι θα γίνει μετά…

Ποιος θα παραλάβει την εξουσία;

Πως θα διαμορφωθεί η εξωτερική και εσωτερική πολιτική της χώρας;

Είναι σίγουρο ότι η Τουρκία θα οδηγηθεί σε πολιτικό αδιέξοδο καθώς κανένα ισχυρό κόμμα μέχρι στιγμής δεν μπορεί να εγγυηθεί τη Δημοκρατία εντός και εκτός συνόρων.

Πως αυτό θα επηρεάσει τη χώρα αλλά και συνολικά την κατάσταση;

Απομένει να δούμε για μια ακόμη φορά πως εξουσιολάγνοι φασίστες ηγέτες οδηγούν τη χώρα τους στο γκρεμό δηλαδή στην καταστροφή, τον κατακερματισμό και τον ΚΑΤΑΤΕΜΑΧΙΣΜΟ.

Και σίγουρα τότε ούτε οι πλασματικοί δείκτες ανάπτυξης, αλλά ούτε και οι ελληνικές, κυπριακές, κουρδικές και άλλες ανθρωποθυσίες θα μπορούν να βοηθήσουν. Οι αλυτρωτικές σπονδές σε ένα Θεό που έπλασε ο ίδιος ο Ερντογάν για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του, είναι αυτές που θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου για να αλλάξει η Τουρκία την ιστορία και το χάρτη της προς το χειρότερο…



Παναγιώτα Μπλέτα: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου