Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Τα Εξάρχεια σβήνονται από το χάρτη

Του Γ.Α.Λυγκουνάκη


Αφόρητη έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στα Εξάρχεια για τους κατοίκους. Από το blog του κυρίου Μανώλη Βολουδάκη, μέλους της Διοικήσεως της Παράταξης Κοινωνία, Συνεχιστές του Καποδίστρια, πληροφορήθηκα για την επιστολή που απέστειλαν 400 κάτοικοι στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών.

Όσοι κυκλοφορούμε στην Αθήνα γνωρίζουμε πλέον καλά πως ένα μεγάλο κομμάτι του υποβαθμισμένου κέντρου προορίζεται για ξεπούλημα με πιθανό ορίζοντα ανέγερσης επ’ ωφελεία ιδιωτικών συμφερόντων.

Στην περίπτωση των Εξαρχείων η κόλαση παίρνει τη μορφή του ανεξέλεγκτου ναρκεμπορίου υπό την κάλυψη του συστήματος και σε συνδυασμό με τους τραμπουκισμούς και τις καταστροφές των παρακρατικών αλλά και των δυνάμεων καταστολής.


Σημείο ορόσημο στην τρομοκράτηση των κατοίκων η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Εξαρχείων όπως είχε καταγγείλει και δημόσια ο προϊστάμενος του ναού π. Βασίλειος Βολουδάκης.


Ενώ και γνωστοί αναρχικοί έχουν δεχθεί μαχαιριές από μαφιόζους.


Ως άνθρωπος που έχω εργασθεί στα Εξάρχεια, δεν μου μένει καμία αμφιβολία πως η κατάσταση θα συνεχιστεί και σε συνεργασία με την υπερφορολόγηση ιδιοκτητών σπιτιών και μαγαζιών θα οδηγήσει σε πλήρη ερημοποίηση της γειτονιάς η οποία σταδιακά θα αλλάξει χέρια.

Επειδή λοιπόν τα Εξάρχεια έχουν ιστορία το μέλλον τους είναι στα χέρια των κατοίκων με τον μόνο τρόπο που μπορεί να γίνει. Με τη σύνδεση με τον αγώνα όλων των κινημάτων για υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Για ζωή στον τόπο μας. Τόσο απλά.


Εκτός και αν οι πολιτικές και φιλοσοφικές μας διαφορές αξίζουν τόσο πολύ ώστε να στέκονται πάνω από τη ζωή μας την ίδια.



Γ.Α.Λυγκουνάκης: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου