Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σχηματισμός κυβέρνησης στην Ιταλία

Παναγιώτα Μπλέτα


Και αφού ο Κάρλο Κοταρέλι στάθηκε αδύνατο να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς ήταν οφθαλμοφανές ότι δεν θα μπορούσε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, επέστρεψε την εντολή στον Πρόεδρο Ματαρέλα και ανέλαβε εκ νέου να σχηματίσει κυβέρνηση ο επικεφαλής της συμμαχίας των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα,Τζουσέπε Κόντε.

Αυτή τη φορά η κυβερνητική λίστα, μετά την διεθνή κατακραυγή του Προέδρου Ματαρέλα και την Ιταλία να οδεύει ακυβέρνητη σε νέες εκλογές, έγινε επιτέλους δεκτή…

Έτσιλοιπόν Πρωθυπουργός της Ιταλίας είναι και επίσημα πλέον ο Τζουζέπε Κόντε ενώ οι αρχηγοί των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι, θα είναι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης και ταυτόχρονα υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας - αντίστοιχα.

Και τώρα θα αρχίσουν τα όργανα, καθώς η πρώτη ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης ήταν ότι θα καταργήσει τη μεταρρύθμιση Ρέντσι για τα εργασιακά.

Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση την οποία πέρασε το 2015 ο Ματέο Ρέντσι, ένα σοσιαλιστής, υποτίθεται, πρωθυπουργός, προοιώνιζε την πιο σκληρή εργασιακή μεταρρύθμιση που θα ερχόταν στην πορεία με την κατάργηση της Γερουσίας, εάν κέρδιζε το δημοψήφισμα το 2016. Δεν το κέρδισε όμως…

Αυτή η μεταρρύθμιση λοιπόν έδινε φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις, προκειμένου να απολύουν τους εργαζόμενους τους και ΠΡΟΣΕΞΤΕ να προσλαμβάνουν καινούργιους με λιγότερο προστατευτικούς όρους στις συμβάσεις εργασίας!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας ανατριχιάσει από αυτές τις εξελίξεις, απειλεί διαρκώς φέροντας ως παράδειγμα την Ελλάδα, ότι θα καταστείλει όλες τις κινήσεις που βάζουν σε κίνδυνο το ευρώ και τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η Ιταλία όμως δεν είναι Ελλάδα, ούτε σε όγκο οικονομίας και πληθυσμού, ούτε σε όγκο ανατροπών που δεν δηλώνει μόνο αλλά πραγματοποιεί κιόλας.

Κι ο Γιούνγκερ τρέχει ανυπόληπτος να ενοχοποιήσει τους ευρωσκεπτικιστές, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οξύνει ακόμη περισσότερο και απλώνει αυτή την τάση και σε άλλες χώρες.

Και αυτή η φασιστική μαριονέτα της Γερμανίας Γκίντερ Έτινγκερ, που εκπροσωπεί το λόμπυ των Γερμανών βιομηχάνων, διαμηνύει με υστερία «ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΩΣΤΑ»…

Αυτή κύριες και κύριοι είναι η Ευρώπη… Αυτή που θα βάλει τις αγορές να κάνουν ΝΤΑ όποια χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει μόνη της, χωρίς να έχει για ΝΤΑΒΑΤΖΗ τον κανιβαλισμό των αγορών.

Έχουμε και τον Σόρος από την άλλη πλευρά, που έγινε δισεκατομμυριούχος από αυτά τα χρηματοπιστωτικά λόμπυ που προσπαθούν να κυβερνήσουν τον κόσμο, ο οποίος σπεύδει να δώσει επικοινωνιακές συμβουλές προκειμένου να πέσει η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση στην Ιταλία ή να δωροδοκηθεί με την επιδότηση των μεταναστών. Πιστός στο ρόλο του ως διαλυτικό στοιχείο με σκοπό την αισχροκέρδεια τη δική του και αυτών που εκπροσωπεί και βρίσκονται στο παρασκήνιο.

Η πολιτική της λιτότητας, που έχει επιβληθεί από την ΕΕ, έχει επιφέρει τεράστιες κοινωνικές ανισότητες μεταξύ Βορά και Νότου και φτώχεια σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Αν αυτή δεν τροποποιηθεί το φαινόμενο του ντόμινο θα ξυπνήσει όλους τους λαούς της Ευρώπης από το λήθαργο και θα καταλάβουν ποιοι και γιατί κρύβονται πραγματικά πίσω από αυτό το οικοδόμημα.

Η Ιταλία, ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, μέλος του ΝΑΤΟ και η Τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, θα απαιτήσει αν όχι επιβάλλει ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρώπη.

Εάν η Ευρώπη συνεχίζει να κωφεύει, τότε θα στοχεύσει βαθιά στη διάλυσή της, που είναι η εγκατάλειψη του ευρώ.

Κατά τη γνώμη μου αυτό επιτάσσει η αληθινή Δημοκρατία να γίνει. Να σπάσει το κακό σπυρί. Να βγει όλο το πύον στην επιφάνεια. Και έστω και μέσα από την «καταστροφή» να βρουν οι λαοί την περπατησιά τους. Οι σκλάβοι δεν έχουν κάτι παραπάνω να χάσουν από την ήδη χαμένη ελευθερία τους…



Παναγιώτα Μπλέτα: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου