Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Το γκροτέσκο του Τρόμου!

Ευαγγελία Τυμπλαλέξη



Όσοι βρέθηκαν ή βρίσκονται σε θέση ευθύνης ποτέ δεν παραδέχονται τη συγκάλυψη την οποία προσφέρουν στο άντρο του Κοινοβουλευτισμού.

Υμνήσαμε κι αυτές τις μέρες τον Τσε!

Ήταν λέει αστός και γιατρός. Και δεν είχε ανάγκη να επαναστατήσει. Απλώς ήταν Ιδεολόγος. Τι να φταίει κι η Ιδεολογία να την εξυμνούν αστοί και γιατροί που δεν θα καταφέρουν ποτέ ν’ απεγκλωβιστούν απ’ το περιτύλιγμα της κομματολαγνικής τους απροθυμίας. Που να το ‘ξερε κι ο έρμος Τσε πως θα μπλέκεται σε καταγεγραμμένους συνειρμούς Καμποτίνων, για μια λαθεμένη επεξεργασία της Κοινωνικής κατάκτησης!

Έχει κι η λειτουργικότητα την αξία της!

Οι μαφιόζικες Δυνάμεις κάνουν τα πάντα για τις σχέσεις μικρό-ανάγκης. Ο τοπικισμός στο πιάτο των διαρθρωτικών αλλαγών. Πάντα. Και ο όρος «εξυπηρέτηση» έχει γεωγραφικά χαρακτηριστικά, βόρειας ή νότιας εκμετάλλευσης. Ή και ρευστοποίησης εδαφών!

Κοτζιάς-Ντόρα, σημειώσατε Χ! Πόσα έγγραφα να διαβάσουμε για το Σκοπιανό; Είναι καλοκαίρι κι έχει καύσωνα. Έχουμε άλλωστε πρακτόρευση ικανή.

ΕΕ και ΝΑΤΟ και Θρησκευτική Ηγεσία γνωρίζουν πολύ καλά να προσανατολίζονται. Πάνω απ’ όλα η πυξίδα τους ξέρει να δείχνει το μείζον σημείο του Βορρά! Μα αυτό είναι δα κι η αποστολή μιας πυξίδας!

Πάντως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ το υιοθέτησαν το ορφανό της Stasi, κατά τα θρυλούμενα πάντα! Όχι πως είμαστε κι αυτόπτες! Απλώς καμιά φορά κάποιες κρίσεις κριτικής οξύνοιας παθαίνουμε.

Ή θα αποστασιοποιηθείς για να προστατέψεις το Κόμμα, Ιδεολογία γαρ.

Ή θα ντυθείς Καραϊσκάκης για ν’ αναβιώσεις τα παραπετάσματα καπνού, Ανιδεολογία γαρ.

Θες να το ονομάσεις εκ των υστέρων τερατογένεση;

Θες να το ονομάσεις έλλειψη θάρρους;

Μιαν ανάληψη ευθυνών είναι κι αυτή, πες την κι ας πέσει χάμω.

Πάντως οι ρυθμίσεις στα socialmedia είναι εν γένει αδειοδοτικές. Με επίστρωμα τα κολχόζ δημοκρατικό κι επισωρεύσεις τα κιμπούτς ισοπεδωτικές.

Μη νοιάζεσαι. Η Πληροφορία έχει την Αμεσότητά της. Αρκετά Μαρξιστικό σαν σκέψη! Καημένε Μαρξ κι εσύ που να το ΄ξερες πόσοι θα καπηλευτούν τη Σκέψη σου.

Τραμπ και Κιμ αντάλλαξαν τηλέφωνα. Θα ευοδωθεί κατ’ ιδίαν από τούδε και στο εξής το μεταξύ τους ειδύλλιο. Ανακουφίστηκα. Λίγο το έχεις Ανατολή και Δύση να μην διχάζονται για όρια κι ονομασίες; Ανώτερο επίπεδο. Όχι σαν τις μικρότητες των Βορείων και Νοτίων! Και σίγουρα ο Μάναφορτ αδίκως κατηγορείται. Να κρίνεται προφυλακιστέος ένας επικεφαλής προεκλογικού επιτελείου! Δεν το θέλει μήτε κι ο Δικηγόρος του, γονυπετής εγκαλούσε σε επιβολή αυστηρών όρων αρκεί να παραμείνει ελεύθερος. Τι νόμιζες; Μόνο οι έφηβοι θα διαλαλούν την Ελευθερία, πάνω σε σκέιτ στις αλάνες ή σε περιπτύξεις στα βουνά!

Υπνωτισμένοι καταχραστές της Res Publica!

Υπνωτισμένοι αριβιστές της ανοχής και των εξαρτήσεων!

Υμνήσαμε και τον Χατζιδάκι αυτές τις μέρες!

Ήταν, λέει, στοχαστής και μουσουργός. Τα άσματα που παρέδωσε, μιαν αναθεωρητική εκπροσώπηση ασυμβίβαστης αφιλοκέρδειας! Τι να φταίει κι η ανιδιοτέλεια σε καιρούς χαλεπούς, πουν επικαλούνται οι Βουλευτές δίχως Βούληση! Που να το ‘ξερε κι ο έρμος Χατζιδάκις πως θα μπλέκεται σε συντηρητικές ανακηρύξεις εντυποσιωθηρίας!

Η Εξουσία συνιστά παράγοντα διαφθοράς, αναβοά η ομήγυρη! Μα τρέμει τα όρια της λησμονιάς.

Κι όσοι σ’ ανδραγαθήματα προγόνων επανέρχονται με ζήλο για τη βαρύνουσα παρουσία της Ιστορίας.

Κι όσο βαρύνουσες προσωπικότητες μας κληροδότησεν η ιστορία, τόσο φθίνοντες νάνοι αρετής και σοφίας ν΄ αλλοιώνονται στη μετριοπάθειά τους σήμερα.

Γι’ αυτό πρωτοστατεί ο Κούλης με τις μομφές ανά χείρας!

Εγκάρδιος φίλος και σύμβουλος της αταβιστικής μεταστροφής!

Συνιδρυτής και ήρωας της αμφισημίας των δεδομένων.

Ευτυχώς άρχισε το μουντιάλ, ν’ απασχολείται η ευρεία διαστρωμάτωση.

Ευτυχώς επίκειται η διερεύνηση των προσωπικών δεδομένων στα Νοσοκομεία, ν απασχολούνται οι κλεψίτυποι σφετεριστές της στρατοκρατίας.

Εποπτικά συμβούλια και καταδικαστικές ετυμηγορίες. Προσαχθέντες στο Τμήμα για αντίσταση κατά της Αρχής!

Προχθές κάναν απεργία οι εργαζόμενοι στους δρόμους. Δέκα εργάτες όλοι κι όλοι με σημαίες. Τρείς μοτοσυκλέτες με δύο Ζητάδες εκάστη και δύο περιπολικά με τέσσερις αστυνομικούς έκαστο, ν’ ακολουθούν. Υπεράριθμη αναλογικά η «προστασία» του Πολίτη!

Κάθε καλός Εφιάλτης ιδρύει τις εισπρακτικές του εταιρείες.

Εγώ γιατί εξύμνησα την Κάλλας;;

Πολύωρες ομολογίες δεν αντέχω. Ούτε από ματαιοδοξία διδάχου του έθνους εμφορούμαι.

Είπα ματαιοδοξία και θυμήθηκα κάποιους ξιπασμένους νεόπλουτους που χάιδευαν με λατρεία τα έπιπλά τους, με τη σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή, και του Εισαγγελέα.

Ευτυχώς αυτές τις μέρες είχαν παραστάσεις θεατρικές στα προαύλια τα Σχολεία, κι ήρθε να ημερέψει λίγο η Ψυχή.

Μιαν ακατανίκητη παρόρμηση να βρω ελαφρυντικά σε όλους τη νιώθω, για να είμαι ειλικρινής.

Όσο να πεις η παραβατικότητα απέκτησε την επισημότητά της κι η αυτοπροβολή την αυθεντία της. Και είπα να βάλω νερό στο κρασί μου αυτές τις μέρες…



Ευαγγελία Τυμπλαλέξη: Σχετικά με τον συντάκτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου